Netwerken met KBC Vindr is makkelijker dan in real life

Netwerken met KBC Vindr is makkelijker dan in real life

Gepubliceerd op 10 juni 2019 

En of er nood is aan een matchmakingplatform voor ondernemers! Sinds de opstart van KBC Vindr in maart hebben zich al ruim 7900 ondernemers aangemeld. Theesommelier Jessica Van Humbeeck is een van hen. Wij vroegen Jessica naar haar ervaringen met KBC Vindr. “Meteen nadat ik een profiel had aangemaakt, kreeg ik reactie, van een aangename verrassing gesproken!”

Thee met een verhaal is een Belgisch theemerk, dat ik vijf jaar geleden gestart heb uit eigen noodzaak. Ik was op zoek naar pure thee zonder extra kleur- of geurstoffen. Zo koop ik alleen thee van kleine plantages, die voegen geen smaakstoffen toe. Vandaag hebben we 75 soorten thee in de aanbieding. Zowel zuivere thee, die ik importeer, als eigen mengelingen op basis van fruit en kruiden, denk maar aan brandnetel- en gemberthee. We brengen onze thee aan de man via een eigen store in Oostende, een webshop en in een aantal verkooppunten", vertelt Jessica.

"Momenteel focus ik me op workshops. Dit is wat ik als ondernemer het liefste doe: thee naar de mensen brengen en hen ervan laten genieten. Thee is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond. Het kan geen kwaad om die boodschap extra in de verf te zetten, toch? We organiseren verschillende workshops, van een klassieke degustatie tot een heuse theeceremonie. Daarin maken we van theedrinken een echte beleving. Zo leren we de deelnemers hoe ze een ice tea kunnen bereiden of serveren we hen een op-en-top Britse high tea, inclusief bijhorende hapjes.”

T-talks

“Als ondernemer ben ik wel overtuigd van het nut van netwerken, maar ik hou er niet van om naar evenementen te gaan waar ik niemand ken. Dankzij KBC Vindr hoef ik niet langer fysiek naar een netwerkevent te gaan. Meteen nadat ik een profiel had aangemaakt, kreeg ik al een reactie. Van een aangename verrassing gesproken. Het ging om iemand die plannen had voor een nieuwe B&B. Die wou hij een Japanse touch geven. De link ligt voor de hand: wie Japan zegt, zegt ook thee. De plannen moeten uiteraard nog verder vorm krijgen, maar ik kijk alvast uit naar een leuke samenwerking."

"Verder ben ik op zoek naar zakelijke contacten om samen projecten te realiseren. Zo kijk ik uit naar trainers voor onze bedrijvenworkshops. Iedereen investeert in een geweldige koffiemachine, met heel dure bonen. Wel, ik wil theedrinken opwaarderen door lunch & learnsessies te organiseren. Ik noem dat T-talks. Tijdens het drinken van een kopje thee wordt er dieper ingegaan op onderwerpen die interessant kunnen zijn, zoals public speaking bijvoorbeeld. Verder wil ik het aantal verkooppunten optrekken. Ik ben ervan overtuigd dat KBC Vindr mij in contact kan brengen met nieuwe zakenpartners.

Gemeenschappelijke basis

“KBC Vindr is ook erg gebruiksvriendelijk. Mijn profiel was in minder dan 10 minuten klaar! Je hoeft geen ellenlange epistels te schrijven. KBC Vindr schotelt je gewoon een aantal stellingen voor die je moet beantwoorden. Een tip: zorg ervoor dat je profiel volledig is. Hoe meer informatie je geeft, hoe sneller je een match krijgt."

"Netwerken met KBC Vindr is makkelijker dan in real life. Als je iemand voor het eerst spreekt, weet je vooraf niet of je iets gemeenschappelijk hebt. Dankzij KBC Vindr ben je zeker van een gemeenschappelijke basis. Knap van KBC dat zij op deze manier ondernemers bij elkaar weten te brengen. Al moet je na een match elkaar persoonlijk ontmoeten. Dat blijft ook heel belangrijk, mijn passie voor thee kan ik nu eenmaal niet digitaal overbrengen!” 

Zo werkt KBC Vindr

  • Maak een profiel aan in minder dan 10 minuten.
  • Een slim algoritme analyseert je profiel en matcht je met gelijkgestemde ondernemers.
  • Scrol door de voorgestelde profielen en duid ondernemers aan waarmee je kennis wilt maken.
  • Heb je een match? Sla dan een praatje via de chatfunctie.
  • Je ontmoet collega-ondernemers die iets met jou gemeen hebben, maar die je misschien anders nooit ontmoet had.
  • Het doel van KBC Vindr? Van elkaar leren, elkaar inspireren of, wie weet, samen ondernemen.
  • KBC Vindr is helemaal gratis, je hoeft zelfs geen klant te zijn.
  • 7900 ondernemers uit 420 sectoren, goed voor 2000 matches! 
Maak je KBC Vindr-profiel aan