Onmisbare apps voor ondernemers

Onmisbare apps voor ondernemers

Gepubliceerd op 7 januari 2019

Met een smartphone communiceert u vlotjes met al uw medewerkers, zet u uw product in de kijker op social media en omzeilt u zelfs files. Drie dynamische ondernemers vertellen welke apps hun business vergemakkelijken.

Overvolle mailboxen vermijden met Slack

François Gerard - oprichter en managing director van thuisplatform Helpper

Helpper is een online ontmoetingsplaats voor mensen die thuishulp zoeken en buurtbewoners die een centje willen bijverdienen. Oprichter François Gerard noemt zijn smartphone een onmisbaar instrument dat hij gemiddeld 100 keer per dag consulteert.

Slack: ‘‘Een soort van “WhatsApp for business”. Ik gebruik Slack voor de dagelijkse communicatie tussen onze teamleden. Zo behoudt iedereen het overzicht en vermijden we overvolle mailboxen.”

Freshchat en Freshdesk: “Freshchat is een messaging app waarmee we met onze eindklanten communiceren. Freshdesk, van dezelfde ontwikkelaar, centraliseert dan weer al onze conversaties via e-mail, chat, Facebook en telefoon.”

Google Analytics: “Wie maakt er gebruikt van Helpper, wanneer, vanop welk toestel, … Dankzij Google Analytics kunnen we de flow en de inhoud van ons platform optimaliseren.”

ScanBot: “Met de camera van je smartphone kun je met deze app makkelijk documenten digitaliseren.”Wunderlist: “Handig voor de opmaak van to-dolijstjes.”

KBC Mobile: “Deze app is handig als banking tool en voor de opvolging van onze financiën. We gebruiken KBC Mobile ook voor de uitbetaling van onze thuishelpers.”

Waze heeft me al uren filerijden bespaard

Jan Verlinden - oprichter en zaakvoerder van Ritchie

Ritchie is een limonademerk met een vleugje nostalgie. Marketeer Jan Verlinden blies het Belgische familiebedrijf dat in 1979 de deuren sloot, na 22 jaar nieuw leven in. Hij spendeert dagelijks een halfuur tot een uur op zijn smartphone.

Waze: “Een handige verkeers- en navigatietool die je vlot naar je bestemming gidst. De applicatie baseert zich op een uitgebreid netwerk van gebruikers die andere bestuurders waarschuwen. Waze heeft me al uren filerijden bespaard.”

Facebook: “Essentieel voor socialmediamarketing. Het laat een nichespeler als Ritchie toe op een betaalbare manier contacten te leggen met onze doelgroep.”

Instagram: ”Nog een belangrijke app voor marketingdoeleinden. Onze herkenbare limonadeflesjes zien er leuk uit, wat ze perfect geschikt maakt voor zo een visueel medium.”

Itsme: “Identificatie-app voor je smartphone waarmee je makkelijker toegang krijgt tot allerlei websites en onlinediensten. Je kan er ook vlot digitale documenten mee ondertekenen.”

KBC Mobile: “Ideaal voor betalingen van kleine leveringen aan particulieren. Sinds kort kun je met KBC Mobile ook makkelijk parkeergeld betalen, handig als ik limonade in steden moet leveren.”

Alles bij de hand op mijn smartphone

Griet Daelemans ‬- oprichtster en CEO van KarmaKarma

KarmaKarma maakt individuele porties bio-havermout zonder toegevoegde suikers of additieven. Het zijn hersluitbare cups die je klaarmaakt met een scheut heet water, warme melk of yoghurt. Oprichtster Griet Daelemans werkt elke dag drie tot vier uur op haar smartphone, vaak in combinatie met een pc.

Dropbox: “Online-opslagtool waarmee we al onze bedrijfsgegevens, documenten en andere bestanden continu synchroniseren over verschillende toestellen. Bovendien kan je alles back-uppen in de cloud. De mobiele app zorgt ervoor dat ik alles altijd bij de hand heb op mijn smartphone.”

Hootsuite: “Met Hootsuite beheren we onze socialmedia-accounts op Facebook en Twitter op een centrale plek.”

FilmoraGo: “Handige app om snel en makkelijk videofilmpjes te maken en te bewerken.”

KBC Mobile: “Hiermee check ik dagelijks wat er binnen- en buitengaat in het bedrijf. Bovendien kun je er makkelijk betalingen mee doen, zonder veel gedoe.”

Wilt u ook de uitgebreide mogelijkheden van KBC Mobile voor ondernemers ontdekken? Klik dan hier.

Of download KBC Mobile!