Update rendabiliteit in voornaamste land- en tuinbouwsectoren

Update rendabiliteit in voornaamste land- en tuinbouwsectoren

Hoe deden de voornaamste land- en tuinbouwsectoren het in het vorige kwartaal en wat zijn de economische vooruitzichten? Een samenspel van diverse factoren (wereldwijde vraag en aanbod, grondstofprijzen, dierziekten…) die leiden tot een over het algemeen gunstigere situatie voor de Vlaamse land- en tuinbouwers ten opzichte van een jaar geleden. Wat zijn de onderliggende elementen van deze ommekeer en vooral wat zijn de vooruitzichten voor de nabije toekomst? In deze Agronomics -in samenwerking met Plattelandstv- deelt onze AGRO-econoom Jan Leyten zijn inzichten.

Meer info? Je kan hier de volledige Agronomics-aflevering  in samenwerking met Plattelandstv herbekijken:

Overlaten van je bedrijf

Eén van de grootste uitdagingen voor familiale grondgebonden bedrijven is het overdragen van het onroerende gedeelte – de gebouwen en de landbouwgronden - naar de volgende generatie.

Hoe waardeer je je bedrijf?

Een overname is een proces waarbij u best niet over één nacht ijs gaat. Het is een kwestie om de juiste mix te vinden tussen de behoeften die u als ouder nog heeft en de kansen die u de jongere generatie wil bieden.

Huwen of samenwonen? De verschillen op een rijtje

De samenleving is in de loop der jaren grondig veranderd. Vroeger was huwen de regel, vandaag wonen steeds meer partners samen zonder gehuwd te zijn.

De energietransitie: van fossiele naar duurzaam geproduceerde energie

Hoe omgaan met de energietransitie, de overgang naar een situatie waarin de fossiele brandstoffen grotendeels worden vervangen door duurzame, voornamelijk elektrische, energiebronnen. ecoWise begeleidt land-en tuinbouwers bij die overgang.