Start it @KBC, het platform voor innovatieve ideeën

Start it @KBC, het platform voor innovatieve ideeën

Al eens gehoord van Start it @KBC? Dat is hét platform voor startende ondernemers met een innovatief idee, mogelijk gemaakt dankzij KBC, Cronos, Mobile Vikings, Flanders DC, Accenture, iMinds en verschillende partners uit de academische wereld. Start it biedt ondernemers de kans hun droom waar te maken in een inspirerende omgeving waar het netwerk centraal staat. Want wie van ondernemen houdt, heeft nood aan de juiste mensen op de juiste plaats. Toch?

Maak ik kans om mijn zaak via Start it uit de grond te stampen?

Innovatief idee

Bij Start it @KBC zijn we op zoek naar mensen met een innovatief idee. Gaat je idee verder dan een krak in brood bakken of een specialist in timmeren te willen worden? Wil je bijvoorbeeld New Yorkse bagels maken en die per fietskoerier laten leveren bij bedrijven? Of zet je designstoelen in elkaar zonder één spijker te gebruiken, maar met een 3D-printer? Wel, dan ben je bij Start it aan het juiste adres.

Hoe werkt Start it @KBC?

Start it werkt met selectiefases:

  • Stap 1: ga naar de website www.startit.be en schrijf je in voor de ‘next wave’. Start it organiseert vier golven per jaar. Wil je bij de nieuwe lichting starters horen, dan moet je je dus tijdig inschrijven. Daarna volgt een eerste selectie. Ben je niet geselecteerd? Geen zorgen, onze Start it-medewerkers geven je persoonlijke feedback over de redenen en zetten je verder op weg om je onderneming op poten te zetten.
  • Stap 2: alle ideeën die door de eerste selectie kwamen, worden vervolgens gescreend op haalbaarheid en schaalbaarheid. Vergeet dus zeker niet je idee te onderbouwen en uit te leggen. Maar vooral … verras ons!
  • Stap 3: de ideeën die schaalbaar lijken en de Start it-medewerkers deden snakken naar meer, worden uitgenodigd voor de ultieme ‘Start it Pitch’. Stel jezelf en je innovatieve idee live voor aan onze jury. Die bepaalt of jij een van de nieuwe start-ups wordt bij Start it!

Ik mag starten bij Start it @KBC!

Doorstond je de lastige vragen van de Start it-juryleden? Proficiat! Je krijgt nu gratis een eigen werkplek in een van onze Start it-locaties in Antwerpen, Hasselt, Leuven of Gent. Vanaf nu is het ‘for real’. Zodra je je tussen andere starters begeeft, kun je beginnen met netwerken en bijleren. Hoe deden zij het? Hoe pakken zij het aan? Welke contacten heb je nodig om van jouw idee een succesvolle onderneming te maken? Wij brengen je in contact met de juiste mensen. Daarnaast krijg je een mentor die je begeleidt doorheen je Start it-traject, coaching van onze Start it Academy (want school is cool) en toegang tot verschillende unieke en interessante evenementen rond starten en trends in de wereld van starters.

Kriebels en nieuwsgierigheid?

Als je meer wil weten over start it @KBC, lees er dan alles over in 'Waarom startte KBC met 'Start it @KBC'?'. Of ben je gewoon benieuwd welke starters zich momenteel al aan het ontwikkelen zijn bij Start it @KBC? Bekijk dan hier snel het overzicht van alle starters  en laat je vooral inspireren!

Hoe kan ik duurzaam ondernemen?

People, planet, profit: dé drie pijlers van duurzaam ondernemen. Hoe pas je dat concreet toe op jouw onderneming?
Hoe kan ik duurzaam ondernemen?

Hoe start ik als zelfstandig apotheker?

Zelfstandig apotheker worden? Daar komt best wat bij kijken. Ontdek welke administratieve zaken je eerst in orde brengt en ga vlot van start!
Hoe start ik als zelfstandig apotheker?

Een eigen zaak beginnen, maar waarin?

  • kies je voor een gat in de markt, met weinig of zonder concurrentie?
  • of wil je het verschil maken daar waar al heel wat spelers actief zijn 
  • hou niet alleen rekening met geld
Een eigen zaak beginnen, maar waarin?

Wat kan ik verwachten van de markt?

Bart De Waele
Als startende ondernemer weet je niet altijd wat je kunt verwachten van de markt. Zullen er wel klanten komen? Zal ik snel kunnen groeien en eventueel mensen aanwerven? Enkele tips & tricks.
Wat kan ik verwachten van de markt?