De opvallendste digitale trends

volgens Herman Maes

De opvallendste digitale trends

volgens Herman Maes

In deze rubriek bespreekt gepassioneerd online marketeer en (tech)blogger Herman Maes de digitale trends die hem het meest prikkelden.

De revival van de nieuwsbrief

De afgelopen jaren is de nieuwsbrief bezig aan een revival en daar speelt vooral de Nederlandse startup Revue een grote rol in. Zo ben ik zelf geabonneerd op heel wat nieuwsbrieven van journalisten en onderzoekers. 

Opvallend nieuws: Twitter nam onlangs Revue over en spreekt nu over het belang van long content.

Documenten censureren

Moet je soms documenten censureren? Dan heb ik een handige tip voor je.

Want een pdf digitaal censureren gaat geregeld fout. Dat kon ook de Europese Commissie de afgelopen weken aan den lijve ondervinden. 

Mijn tip? Druk het document af, neem een alcoholstift en begin manueel te censureren. Scan het document daarna terug in, en je hebt een beter gecensureerd document.

Snelle wifi via de satellieten van Elon Musk

Voor mij was een stabiele internetverbinding het afgelopen jaar een cruciale geluksfactor. Niet overal op deze wereld hebben ze de luxe van onze snelle Belgische internetverbindingen. Gemiddeld hebben we hier namelijk een van de snelste breedbandverbindingen.

Elon Musk is dan ook aan een verschroeiend tempo Starlink-satellieten aan het lanceren met zijn SpaceX om ook meer afgelegen gebieden te voorzien van breedbandinternet.

En dat is ook goed nieuws voor ons. 

Want Starlink heeft namelijk de vergunningen beet voor 3 basisstations in Frankrijk. Hierdoor valt ook België onder het bereik van snelle wifi via de Starlink-satellieten.

Kleine kanttekening: de éénmalige aankoop van de satellietontvanger kost je 400 dollar en daarna 99 dollar per maand.

Fiscaal voordeel auto's verandert

De afgelopen maanden ging ik op zoek naar een vervanger voor mijn 4,5 jaar oude diesel. En in december ben ik eindelijk overstag gegaan voor een elektrische wagen.

Sinds 1 januari is de fiscale aftrekbaarheid voor nieuwe wagens namelijk veranderd. Zo speelt de CO2-uitstoot een belangrijke rol voor de fiscale aftrekbaarheid en het bepalen van het voordeel van alle aard.

Al had ik beter gewacht tot nu. Want bij KBC hebben ze tot eind maart promoties voor hun autoleningen

Koop een blauw vinkje voor je huis

De website Blue Check Homes verspreidde zich als een lopend vuurtje door internetland. Ook al was het een soort digitaal kunstproject, het had perfect waar kunnen zijn.

De essentie? Bestel zoals op social media voor amper 3000 dollar een blauw verificatievinkje voor je huis. Zo kun je als bekend persoon of influencer ook op je huis pronken met het gekende blauwe vinkje.

Ik heb er eens goed om kunnen lachen. Geniaal idee van die kunstenaar!