Wie vraagt die Vindrt

Wie vraagt die Vindrt

Een plek waar ondernemers opportuniteiten én oplossingen delen met elkaar, dat is KBC Vindr. Het brengt ondernemers samen en zet hen op weg naar groei. In dit artikel deelt Ona Rombaut van wijnbar ONA nieuwe, creatieve invalshoeken die hun business vleugels gaven ondanks de coronacrisis.

Welke uitdagingen stelt de heropstart van de horeca?

“De personeelsplanning in functie van het weer. Omdat we in de eerste fase van de heropstart enkel gasten mogen verwelkomen op ons terras, moeten we constant de buienradar in de gaten houden. Als de zon schijnt, loopt het terras vol. Bij regen blijft iedereen weg. Doordat het weer in België nogal onvoorspelbaar is, weten we soms pas ’s avonds hoeveel personeel we de volgende dag nodig hebben. Dat vraagt extra flexibiliteit, vooral van onze medewerkers.”

Welke lessen onthoud je uit de coronacrisis?

ONA

“Een week na de verplichte sluiting hebben we een bakfiets gekocht om bij onze klanten thuis te leveren. Zo hebben we een nauwe band met onze klanten opgebouwd. Net zoals vele andere horecazaken hebben we gezocht naar een alternatief verkoopmodel. Of hoe een beetje creativiteit wonderen kan doen. Via een Luxemburgse leverancier kopen we wijn in kleine flesjes, die we als proefpakketten bij onze klanten leveren. Ideaal voor onze wine tastings op afstand. Tijdens onze sluiting organiseerden we maandelijks een wine tasting voor zo’n 40 klanten, via live stream en live chat. Dankzij die kleine flesjes konden ze thuis verschillende wijnen proeven zonder met een reeks halfvolle flessen achter te blijven.”

Nog niet geregistreerd op KBC Vindr?

Breid je netwerk uit, ontdek inspirerende inzichten en verhalen van ondernemers en verbreed zo je horizon. 
Klik hier en ga meteen aan de slag!