De pachtwet toegelicht

De pachtwet toegelicht

Als pachter wil je graag zekerheid over je gronden om aan landbouw te kunnen doen. Een goede kennis van de pachtwetgeving is dan ook van essentieel belang. Daarom hebben voor jou een brochure opgesteld met een gedetailleerd overzicht van de pachtwet. Zo ben je op de hoogte van je rechten en plichten als pachter.

Wat is de pachtwet?

De pachtwet geldt wanneer een eigenaar van een landbouwgrond (de verpachter) het gebruik ervan voor een bepaalde duur afstaat aan een huurder (de pachter) tegen een bepaalde prijs. Dat kan in de vorm van vruchtgebruik of verhuur. 

Wil je graag meer informatie of gepersonaliseerd advies?

Wij staan voor je klaar in je regionaal land- en tuinbouwkantoor.

Bekijk de brochure

Huwen of samenwonen? De verschillen op een rijtje

De samenleving is in de loop der jaren grondig veranderd. Vroeger was huwen de regel, vandaag wonen steeds meer partners samen zonder gehuwd te zijn.

Nieuwe opportuniteiten in de melkveehouderij

In de toekomst van de melkveehouderij komen een aantal thema’s naar voor waarrond de consumenten bepaalde verwachtingen hebben richting de producenten van zuivelproducten.

De vleeskalversector in de kijker

De vleeskalverhouderij is een zeer gespecialiseerde tak binnen de rundveehouderij. KBC-landbouweconoom Jan Leyten neemt de sector onder de loep.

Hoe bescherm je je naasten en je bedrijf bij overlijden?

De meeste jonge mensen gaan ervan uit dat ze onsterfelijk zijn en staan niet stil bij de zware gevolgen van een eventueel overlijden.