KBC Agro

De gerichte ondersteuning voor elke landbouwer en tuinder

 • Fiscale, juridische en financiële begeleiding van agro-adviseurs bij alle sleutelmomenten: van starten en investeren tot verzekeren, overlaten of stoppen
 • Dankzij ons agro-advies laat je je bedrijf groeien met duurzame oplossingen en specifieke bank- en verzekeringsproducten
 • Altijd bereikbaar met KBC Live, de KBC-apps, lokale KBC-kantoren en verzekeringsagenten

Waarom kiezen voor KBC Agro?

De digitale evolutie, nieuwe technologieën, innovatieve businessmodellen, … er komt heel wat op ons af. Als marktleider houden we een vinger aan de pols en ondersteunen we je gericht. Je profiteert bovendien van onze jarenlange ervaring, onze expertise en ons netwerk van partners in de sector. Zo helpen we je dromen waar te maken én te beschermen, als trouwe partner voor de toekomst.

Er komt heel wat kijken bij een agrobedrijf leiden. Gelukkig kun je rekenen op onze ondersteuning.

 • Financieel en economisch
 • Bedrijfsstructuur
 • Fiscaliteit
 • Successie
 • Bescherming
 • Subsidies

We staan voor je klaar bij alle sleutelmomenten van je bedrijf:

 • Starten 
 • Groei en ontwikkeling
 • Stoppen en overlaten

Onze agro-adviseurs zetten je met breed en onafhankelijk advies op de juiste weg. We helpen met de gepaste financiering, beleggings- of verzekeringsoplossingen.

Benieuwd naar meer?

Maak een afspraak

Meer informatie over KBC Agro

Start je een nieuw bedrijf? Neem je een bedrijf over van je familie of iemand anders? Een bedijf starten in de agrarische sector is altijd uitdagend. Je moet een antwoord zoeken op heel veel vragen.

Wat wil je doen? Hoe wil je het doen? Doe je het alleen of samen? Welke juridische structuur is het beste? Wat zijn de voor- en nadelen op korte en lange termijn? Wat is de fiscale impact? Kom je in aanmerking voor subsidies? Is het financieel haalbaar? Welke risico’s loop je? Kun je die beperken of indekken? ....

Kortom, er zijn heel wat verschillende en uiteenlopende vragen, waarbij de antwoorden op de ene vraag vaak de andere antwoorden beïnvloeden. Onze agro-adviseur helpt je het overzicht bewaren.

Voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf is het belangrijk om stil te staan op strategische momenten. Ben je nog steeds goed bezig? Waar ben je goed in en wil je verder op inzetten? Waar ben je minder goed in en wil je afbouwen? Is het nodig om je bedrijfsstrategie bij te sturen omwille van veranderde markt- of arbeidsomstandigheden, ...? Is de structuur van je bedrijf klaar voor de toekomst? ...

Onze agro-adviseur houdt je bedrijf een spiegel voor. Jij bepaalt de toekomst van je bedrijf. Wij denken mee en zetten de aandachtspunten op een rijtje.

Op het einde van je professionele loopbaan zijn er heel veel vragen. Wat nu? Kun je stoppen? Wanneer kun je stoppen? Kun je overlaten? Wil je geheel overlaten of gedeeltelijk overlaten en nog even meewerken op het bedrijf? Wat zijn de fiscale gevolgen? Wat zijn de aandachtspunten bij successieplanning? Wat met lopende subsidies en pacht? ...

Geen eenvoudige vragen. Geen eenvoudig traject. Begin er daarom tijdig aan. Een gesprek met onze agro-adviseur kan je op weg helpen.

Daarnaast is KBC trotste partner van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging. Die ondersteunt land- en tuinbouwers bij de overdracht van hun bedrijf. Want samen bereiken we meer.

KBC heeft klimaatdoelstellingen vastgelegd voor onze kredietportefeuille en voor onze vermogensbeheeractiviteiten. Dat past in ons engagement voor de UN Collective Commitment to Climate Action.

De landbouwsector dreigt enerzijds veel schade te ondervinden van de klimaatopwarming, maar heeft er anderzijds zelf een grote impact op. Ze kan dus ook een belangrijke rol spelen in de strijd tegen klimaatopwarming. Sommige sectoren hebben geconcentreerde emissiebronnen, die dankzij technologische ontwikkelingen snel duurzamer kunnen worden. Landbouw is daarentegen een erg heterogene sector met zeer diverse en gespreide activiteiten, die bovendien rekening moet houden met de effecten van een aantal natuurlijke processen. Toch wil KBC de CO2-intensiteit bij onze klanten tegen 2030 met 21% doen dalen.

Mensen verbinden is ook een belangrijk onderdeel van ons verhaal, want verbinding maakt onze agrobedrijven sterker. Het verbetert de productiviteit en bevordert creativiteit. We blijven initiatieven ondersteunen die mensen verbinden en die inzetten op een betere toekomst.

ecoWise, een dochtermaatschappij van KBC, is een adviesbureau voor duurzame energietransities. De energieconsulenten van ecoWise helpen land- en tuinbouwers om maatregelen te nemen voor energiebesparing, rationeel energiegebruik en duurzamere energieproductie. Met hun persoonlijke aanpak adviseren ze je en begeleiden ze je om de uitvoering te starten.

Er zijn naast energie nog veel andere mogelijkheden om je bedrijf te duurzamer te maken. We gaan als je partner samen op zoek naar nieuwe ideeën, oplossingen, producten en diensten voor een duurzame transitie.

Heb je nog andere vragen?

Maak een afspraak

Een greep uit onze producten

KBC-Brede Weersverzekering

 • Verzeker je teelt tegen extreem weer
 • Vraag een premiesubsidie aan
 • Erkend door de Vlaamse overheid

Het Agroflexkrediet

Kies met het KBC-Agroflexkrediet voor een flexibele financiering van investeringen in land- en tuinbouw.

KBC Mobile

 • 1 app voor zakelijk én privé
 • Betaal of ontvang vlot geld
 • Tal van handige extra diensten

Bereken je pensioenkloof

Hoeveel extra pensioenkapitaal moet je sparen als ondernemer om je pensioenkloof te dichten?

We staan altijd voor je klaar, waar je ook bent

Met onze apps KBC Mobile en KBC Touch regel je de klok rond je bankzaken en verzekeringen vanop je smartphone, tablet of pc.

Uiteraard staan onze agro-adviseurs en verzekeringsagenten voor je klaar met oplossingen op jouw maat.

Heb je een snelle vraag? Contacteer dan KBC Live – elke werkdag bereikbaar tussen 8 en 22 uur.

Welkom bij Farmcafé

FarmCafé

Ontdek inspirerende ondernemersverhalen en diepgaande inzichten van onze KBC experten over de agrarische sector.

FarmCafé