shoppingbag
shoppingbag

Blog: The Future of Shopping

'Online shopping' raakt meer en meer ingeburgerd. Toch spelen nog niet alle handelaars hierop in. Om meer te weten te komen over online winkelen, kom langs op het event 'The Future of Shopping'.

Blog: The Future of Shopping

'Online shopping' raakt meer en meer ingeburgerd. Toch spelen nog niet alle handelaars hierop in. Om meer te weten te komen over online winkelen, kom langs op het event 'The Future of Shopping'.

Je bladert doorheen een webshop, plaatst je favoriete artikelen in je digitale winkelmandje en met je smartphone heb je in een mum van tijd betaald. Dingdong! De volgende ochtend staat het pakketje al voor de deur. Online shoppen is vandaag gemakkelijk en zeer populair. Maar hoe ga je als lokale handelaar om met al deze veranderingen? Hoe zorg je dat je klanten ook nog fysiek naar jouw zaak komen?

Ontdek de wereld van future shopping zelf!

webshop openen

Unizo en RetailDetail sloegen de handen in elkaar en gingen op zoek naar sterke partners om een antwoord te geven op al je ondernemersvragen rond ‘The Future of Shopping’. KBC was meteen gewonnen en stapte mee in het initiatief. Samen trekken ze met een mobiel belevingscentrum Vlaanderen door.

Zo zal het mobiele belevingscentrum – 6 rijdende zeecontainers – de komende maanden neerstrijken in 13 Vlaamse steden. Hier zal op elke locatie aandacht geschonken worden aan alles wat te maken heeft met het toekomstige winkelen.

Je kunt er in de voetsporen treden van de consument, van zijn woonkamer tot aan de kassa. Maak kennis met de mogelijkheden van interactieve etalages en digital signage. Speel in op de zintuigen van je klant met geur-, kleur- en muziekmarketing. Vergroot de klantentrouw door nieuwe toepassingen. Maak de winkelruimte aangenamer en ontdek hoe je betalingen regelt zonder fysieke kassa. Kom beleven hoe je jouw zaak kunt voorbereiden op de veranderende consument!

Inspirerende workshops

Je kunt niet alleen de containers bezoeken, maar ook deelnemen aan enkele workshops. De workshops geven je extra kadering over de verwachte veranderingen en de trends die je zeker niet mag missen als ondernemer. Inspirerende kenners zijn aan het woord tijdens de volgende drie workshops:

  • Workshop 'Algemene veranderingen in de markt'
  • Workshop 'De veranderingen op het vlak van betalen en betaald worden'
  • Workshop 'De impact van het continue online zijn'

Programma

Future of shopping programma

18.30 uur

Onthaal en verwelkoming

19.00 uur

The Future of Shopping – Hoe kun je in de toekomst succesvol blijven? UNIZO schetst het huidige retaillandschap en hoe dat evolueert. Wat is een ‘customer journey’ precies? Hoe neemt de consument zijn aankoopbeslissingen? En hoe kun en moet je daar als handelaar op inspelen?

19.30 uur

Bezoek ‘de winkel van de toekomst’ + Workshop ‘De onlineconsument – hoe erop inspelen?’ + Workshop ‘Betalen, een wereld van verandering!’.

Na een begeleid bezoek aan ‘de winkel van de toekomst’ krijg je kennis aangereikt over hoe je als ondernemer kunt inspelen op de nieuwe onlineconsument.

Voor veel consumenten is internet vandaag een evidentie en niet alleen voor thuisgebruik. Ook op straat en in de winkel zijn we online. Succesvolle handelaars spelen daarop in door zelf ook maximaal online te zijn met een goed opgebouwde, en dus snel vindbare website, in sociale media en als het kan, ook met een e-shop. Ook voor een zelfstandig ondernemer zijn er heel wat voordelen verbonden aan de nieuwe manier van shoppen.

Vervolgens duik je samen met de gastspreker in de wereld van het ‘nieuwe’ betalen. De consument is ‘omnichannel’ en wenst via alle kanalen een vlotte en gebruiksvriendelijke betaalervaring. De consument gebruikt zijn mobiele telefoon niet meer uitsluitend om te bellen en te sms’en, het is zijn agenda, zijn fototoestel, zijn GPS, zijn mobiele shoppingassistent. Hij ontvangt er kortingbonnen mee, gaat op zoek naar de dichtstbijzijnde winkel, scant QR-codes, surft op het internet, waar en wanneer hij maar wil. De smartphone maakt cashloos betalen mogelijk en vervangt steeds meer de portefeuille.

Kortom, laat je informeren, maar vooral inspireren, tijdens deze boeiende workshops.

21.30 uur

Tot slot kun je een praatje slaan met je collega-ondernemers of kenners van future shopping op de netwerkdrink. Met een glaasje in de hand leg je contacten en bespreek je mogelijke toekomstplannen.

Extra

Op dinsdag en donderdag kun je de containers ook overdag bezoeken tussen 16.00 en 17.30 uur. Dat bezoek is vrijblijvend en niet verbonden met extra workshops.

Interessant! Waar moet ik zijn?

Future of shopping
  • 14 t.e.m. 18 september 2015: Martelarenplein, Leuven
  • 21 t.e.m. 27 september 2015: Botermarkt, Roeselare
  • 28 september t.e.m. 2 oktober 2015: De Kouter, Gent
  • 5 t.e.m. 15 oktober 2015: Grote Markt, Mechelen
  • 12 t.e.m. 15 oktober: Kolonel Dusaertplein, Hasselt
  • 30 november t.e.m. 1 december 2015: Kortrijk Expo, Kortrijk

Blog : KBC lance la campagne « Pop-up Webshop »

Avoir son propre webshop, sa propre boutique en ligne. Nombreux sont ceux qui en rêvent, et pourtant, 78 % des entrepreneurs indépendants de notre pays n'ont pas encore franchi le pas du « e-commerce » (le commerce en ligne). Et ce, alors que 6,7 millions de belges ont fait des achats sur Internet l'année dernière. La tendance ne se dément pas : faire ses achats en ligne est entré dans les mœurs. Il est donc grand temps pour les entrepreneurs locaux de se lancer dans le commerce électronique. Et KBC veut vous y aider !
Blog : KBC lance la campagne « Pop-up Webshop »

Démarrer un site Web en 7 étapes

La création d’un site Web, ça n’a rien de compliqué. Ces 7 étapes vous mettront sur la bonne voie.
Démarrer un site Web en 7 étapes

Blog : un magasin ? Moi j'en ai deux : un magasin physique et un magasin en ligne !

À partir du moment où le plus jeune enfant de Suzy De Peuter et de son mari Frederic Ingelaer est allé à l'école, Suzy a voulu développer une activité plus intense à côté de ses tâches de femme au foyer. Un de ses enfants souffre d'une allergie et ne tolère aucune trace de produits chimiques dans son alimentation. C'est pourquoi Suzy a eu l'idée d'ouvrir elle-même un magasin bio, appelé « Olleke Bolleke ».
Blog : un magasin ? Moi j'en ai deux : un magasin physique et un magasin en ligne !

Blog : Du bon usage des e-mails

Bart Keppens
Malgré l'essor rapide des plateformes de réseaux sociaux (Twitter, Snapchat, Facebook, WhatsApp, etc.), l'e-mail demeure une des valeurs sûres de la communication. Au niveau mondial, environ 4 milliards de comptes ont été créés et chaque jour, ceux-ci échangent 200 milliards de messages. D'ailleurs, plus de 90 % des utilisateurs consulte (attend) chaque jour ses nouveaux messages. Par conséquent, la quasi-totalité des entreprises utilise l'e-mail pour communiquer avec ses clients. Mais comment les entrepreneurs peuvent-ils exploiter au mieux ce mode de communication avec les clients ?
Blog : Du bon usage des e-mails