Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Ontvang je als ondernemer regelmatig cashbetalingen van je klanten? Dan heb je aan het einde van de dag of van de week vast nogal wat cashgeld in je kassa of in je zaak. Wat doe je daar nu mee? Wel, gemakkelijk, je kunt die cash (zowel euromunten als -biljetten) storten op je zakelijke rekening.

Zo stort je cashgeld naar je zakelijke rekening

Zo vaak je wilt, kun je als ondernemer cashgeld op je zakelijke rekening plaatsen via een storting aan een KBC-stortingsautomaat.

Wat doe je met bankbiljetten?

Een KBC-bankautomaat accepteert maximaal 120 biljetten per storting, maar je kunt meerdere stortingen na elkaar uitvoeren. Je geld is onmiddellijk beschikbaar op je zakelijke rekening. Oefen je een vrij beroep uit of ontvang je beroepsmatig veel cash? Dan kun je werken met veiligheidsmappen. Die breng je binnen tijdens de kantoortijden of deponeer je in de nachtkluis (niet overal beschikbaar). Vraag naar onze voorwaarden in je KBC-kantoor.

Zoek een KBC-kantoor of automaat

En wat met munten?

Als je munten wilt storten op je zakelijke rekening, dan breng je die het best binnen in je KBC-kantoor tijdens de kantooruren. Je kunt bij een KBC-kantoormedewerker terecht met om het even welk bedrag in munten. Het maximumgewicht van de binnengebrachte munten is 10 kg. Je spaart ze dus het best even op tot je enkele kilo’s hebt verzameld. Zo hoef je niet elke dag langs een kantoor.
Benieuwd naar de voorwaarden? Spring gerust je KBC-kantoor binnen. Wij helpen je graag.
 

KBC-betaalterminal

Om de hoeveelheid cash in je zaak te beperken, is een betaalterminal de ideale oplossing.

Bekijk welke systemen KBC aanbiedt en ontdek welk het interessantste voor je is.

Ontdek onze KBC-betaalterminals

Het antwoord op je vraag

Kan ik munten en biljetten samen storten en de storting als 1 bedrag laten boeken?

Dat kan als je werkt met veiligheidsmappen. In die mappen kun je de biljetten en de munten samen afgeven aan een kantoormedewerker tijdens de kantooruren. Ze worden dan als 1 bedrag geboekt.
Je bankbiljetten kun je in een KBC-stortingsautomaat deponeren. Je muntjes kun je apart afgeven aan een kantoormedewerker. Zo komt het geld in 2 stortingen op je zakelijke rekening terecht.

Tip: Als je grote sommen in biljetten en/of munten wilt storten of opnemen, kun je een beroep doen op een beveiligd waardentransport door een daartoe vergunde firma. Zo hoef je daarvoor zelf niet meer naar het kantoor te gaan en het transport is absoluut veilig. Bovendien zijn de kosten van een waardentransport voor 120% fiscaal aftrekbaar voor eenmanszaken en kmo’s die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag aan je boekhouder/accountant of je voor die verhoogde kostenaftrek in aanmerking komt.

Nood aan een beveiligd waardentransport, maar geen idee waar je dat kunt vinden? Kom dan even langs bij KBC. Wij brengen je graag in contact met een veilige transporteur.
 

Moet ik zelf naar de bank of kan ik iemand volmacht geven?

Je kunt iemand anders volmacht geven om cashgeld te deponeren dat op jouw zakelijke rekening wordt gestort. Maak daarvoor een afspraak met een KBC-kantoormedewerker.

Kan ik buitenlandse bankbiljetten binnenbrengen?

Zeker! In elk KBC-kantoor aanvaarden onze medewerkers vreemde biljetten.

Hoe je klanten laten betalen?

Kaartbetalingen mogelijk maken? Zorg voor een betaalterminal in je winkel en een virtuele kassa in je webshop.
Hoe je klanten laten betalen?

Betalingen met wearables komen eraan

Binnenkort toveren uw klanten niet langer hun bankkaart tevoorschijn, maar tikken ze simpelweg hun armband of ring tegen uw betaalterminal. Science fiction, zegt u? Lees dan maar even mee.   
Betalingen met wearables komen eraan

Contant geld opnemen als ondernemer: 3 manieren

Kleingeld nodig voor je kassa, of briefjes voor een aankoop? Zo neem je als ondernemer cashgeld op.
Contant geld opnemen als ondernemer: 3 manieren

Smartphone: het betaalmiddel dat je klanten altijd bij de hand hebben

Mobiel betalen is de toekomst. Maar hoe zorg je daarvoor als handelaar? En wat verwachten je klanten precies?
Smartphone: het betaalmiddel dat je klanten altijd bij de hand hebben
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.