Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Mijn klanten betalen contant, kan ik dit geld nadien op mijn rekening storten?

Ontvang je als ondernemer regelmatig cashbetalingen van je klanten? Dan heb je aan het einde van de dag of week wellicht heel wat cashgeld in je kassa of zaak. Wat doe je met dit contant geld? Wel, je kan dit (zowel euromunten als - biljetten) zeer makkelijk storten op je zakelijke rekening.

Zo stort je cashgeld naar je zakelijke rekening

Zo vaak je wil, kun je als ondernemer cashgeld op je zakelijke rekening plaatsen via een storting aan een KBC-stortingsautomaat.

Wat gedaan met bankbiljetten?

Een KBC-bankautomaat accepteert maximaal 120 biljetten per storting, maar je kunt meerdere stortingen na elkaar uitvoeren. Je geld is onmiddellijk beschikbaar op je zakelijke rekening. Oefen je een vrij beroep uit of ontvang je beroepsmatig veel cash? Dan kun je werken met veiligheidsmappen. Die breng je binnen tijdens de kantoortijden of deponeer je in de nachtkluis (niet overal beschikbaar). Vraag naar onze voorwaarden in je KBC-bankkantoor.

Wat gedaan met munten?

Als je pasmunten wilt storten op je zakelijke rekening, breng je deze best binnen in je KBC-bankkantoor tijdens de kantooruren. Je kunt bij een KBC-kantoormedewerker terecht met eender welk bedrag in pasmunt. Het maximumgewicht van de ingebrachte munten is 10 kg. Je spaart best je munten even op tot je enkele kilo’s hebt verzameld. Zo hoef je niet elke dag langs een kantoor. Benieuwd naar de voorwaarden? Spring gerust je KBC-bankkantoor binnen. Wij helpen je graag verder.

Tip: Wil je de hoeveelheid cashgeld in je zaak beperken? Dan is een betaalterminal de ideale oplossing. KBC biedt verschillende betaalterminals aan.

Ontdek de KBC-Betaalterminals.

Het antwoord op je vraag

1. Een gecombineerde storting doen van pasmunt en biljetten en het als één bedrag laten boeken. Kan dat?

Dat kan niet aan een KBC-bankautomaat. Je kan je bankbiljetten deponeren in een KBC-stortingsautomaat en je muntjes apart afgeven aan een KBC-kantoormedewerker. Op deze manier komt het geld in twee stortingen op je zakelijke rekening terecht. Wil je dat beide als één bedrag geboekt worden? Dan kan je werken met veiligheidsmappen. In deze mappen kun je de biljetten en de pasmunt gelijktijdig afgeven aan een KBC-kantoormedewerker tijdens de kantooruren. 

Tip: Als je grote sommen in biljetten en/of pasmunten wilt storten of opnemen, kun je een beroep doen op een beveiligd waardetransport door een daartoe vergunde firma. Zo hoef je daarvoor zelf niet meer naar het kantoor te gaan en het transport is absoluut veilig. Bovendien zijn de kosten van een waardetransport 120% fiscaal aftrekbaar voor eenmanszaken en kmo’s die aan enkele voorwaarden voldoen. Vraag aan je boekhouder/accountant of je voor deze verhoogde kostenaftrek in aanmerking komt.

Nood aan een beveiligd waardetransport, maar geen idee waar je dat kunt vinden? Kom dan even langs bij KBC. Wij brengen je graag in contact met een veilige transporteur.

2. Moet ik zelf naar de bank of kan ik iemand volmacht geven?

Je kunt iemand anders volmacht geven om cashgeld te deponeren dat op jouw zakelijke rekening wordt gestort. Maak hiervoor eenmalig een afspraak met een KBC-kantoormedewerker.

3. Kan ik buitenlandse bankbiljetten binnenbrengen?

Dat is geen enkel probleem. In elk bemand KBC-kantoor aanvaarden onze KBC-medewerkers vreemde biljetten.

Meer info?

Te weinig cash in je kassa? 

Heb je een tekort aan contant geld in je kassa? Dan kan je als ondernemer ook makkelijk contant geld opnemen.

Ontdek de mogelijkheden en ga meteen aan de slag. Je kan bij KBC namelijk online euromunten en biljetten aanvragen. Ook buitenlandse munt kun je online aanvragen.

Je klanten laten betalen met de kaart?

Door je je klanten de mogelijkheid te geven om ook met de kaart te betalen, vermijd je echter dat je als zelfstandige met (te) veel cash zit op het einde van de week.

Beschik je nog niet over een betaalterminal in je zaak? Ontdek dan snel de verschillende betaalterminals van KBC.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Kan ik mijn klanten via domiciliëring (automatisch) laten betalen?

  • Automatische betaling via Europese domiciliëring 
  • Minder administratie voor jou
  • Minder administratie voor je klant
Kan ik mijn klanten via domiciliëring (automatisch) laten betalen?

Hoe je klanten laten betalen?

Kaartbetalingen mogelijk maken? Zorg voor een betaalterminal in je winkel en een virtuele kassa in je webshop.
Hoe je klanten laten betalen?

Welk type bankkaart kan ik als ondernemer best gebruiken?

Als ondernemer regel je dagelijks je bankzaken. Dat vraagt natuurlijk om een betaal- of kredietkaart om snel betalingen te doen. Of om je voorraad contant geld te beheren. Of je rekeningen. Maar welke betaal- of kredietkaarten zijn er voor ondernemers? Welke gebruik je best? Een overzicht.
Welk type bankkaart kan ik als ondernemer best gebruiken?

Betalen met kaart blijft de meest gekozen betaaloptie

Mobiele betalingen zie je overal opduiken. Betekent dat dan dat je kaartbetalingen niet meer moet aanbieden?
Betalen met kaart blijft de meest gekozen betaaloptie