Een eigen zaak starten? Doe het dan ook digitaal!

Een slimme start is een goede start

Een eigen zaak starten? Doe het dan ook digitaal!

Een slimme start is een goede start

Heb je plannen om een eigen zaak te starten? Daar komt heel wat bij kijken, maar er zijn bepaalde zaken waar je niet over moet twijfelen, zoals beslissen of je digitaal aanwezig moet zijn. Consumenten van vandaag winkelen immers anders dan vroeger. Vaak start het aankoopproces met een speurtocht op het internet, waar je mogelijke klant in contact komt met een schat aan informatie. Het is dus essentieel om je zaak en producten op dat moment in de kijker te zetten.

Eigen website

Veel gevestigde ondernemers moeten de shift naar digitaal nog maken. Als starter heb je dus soms al een stukje voorsprong. De basis voor je digitale aanwezigheid is uiteraard een eigen website. Een eenvoudige website hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis. Met een eenvoudige onlinetoepassing zoals Wix of Wordpress kan iedereen er een maken. Met deze 7 praktische stappen om een website te maken zetten we je alvast op weg.

Bezoekers aantrekken

Uiteraard moet je je website ook kenbaar maken en voldoende bezoekers aantrekken, maar hoe doe je dat? Je kunt bijvoorbeeld online reclame maken voor je website. Dat heet e-marketing. Zo kun je adverteren via Google, Facebook en Youtube. Schakel zeker ook sociale media in om je zaak in de kijker te zetten en ervoor te zorgen dat mensen over jouw zaak praten. Daarvoor kun je het best een socialemediastrategie opbouwen.

Ook online verkopen?

Ga je via het internet ook effectief producten of diensten verkopen? Dan zijn er tal van zaken waar je aan moet denken, want e-commerce is zoveel meer dan het opstarten van een webshop. Bekijk vooraleer je van start gaat zeker deze 10 stappen voor de opstart van een webshop.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Wat is e-commerce? En hoe kan ik als ondernemer gemakkelijk aan e-commerce doen?

Wat is e-commerce? En hoe kan ik als ondernemer gemakkelijk aan e-commerce doen?

Joris De Picker

Mensen shoppen steeds meer online. Webwinkels worden erg populair. Handig, snel en leuk, maar … een niet te onderschatten bedreiging voor het offline-winkelen. Hoe kan je als ondernemer hierop inspelen?

E-commerce: bedreiging of opportuniteit?

E-commerce: bedreiging of opportuniteit?

Onderscheid jezelf ook online van de concurrentie. De marktplaats Storesquare helpt lokale handelaars daarmee.

Hoog tijd voor e-commerce

Hoog tijd voor e-commerce

Meer en meer consumenten kopen online. Volg de trend en doe via een webshop of marktplaats aan e-commerce.

Is jouw zaak al klaar voor de toekomst?

Is jouw zaak al klaar voor de toekomst?

Eva Vissers

De toekomst zit ‘m in omnikanaal ondernemen, dat is de boodschap die KBC wil overbrengen met zijn nieuwe ondernemerscampagne. Want on- en offline gaan vandaag, meer dan ooit, hand in hand. Ontdek zelf hoe de toekomst van jouw zaak er kan uitzien!