Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Welke verzekeringen heb ik nodig als starter?

Wanneer je een eigen zaak start, is het van belang dat je de juiste verzekeringen sluit. Maar er bestaat niet zoiets als een standaardpakket verzekeringen die van toepassing zijn voor elke starter. Want elke starter is anders, net zoals de risico’s die hij of zij loopt als (beginnende) ondernemer.

Vier domeinen die bijzondere aandacht verdienen

Verzekeringen zaak starten
Welke verzekering(en) heb jij als startende ondernemer echt nodig? Hoe zie je het bos nog door de bomen? Laten we beginnen met de dingen wat eenvoudiger voor te stellen. Aan de hand van de volgende vier verzekeringsdomeinen kun je komen tot een aanpak op maat van je zaak, zonder dat je dubbel verzekerd bent of grote risico’s ongedekt blijven.
 
  • Je patrimonium: zeg maar jouw hardware. Welke risico’s zijn er verbonden aan je gebouwen, materieel, voorraden, machines, enz.?
  • Je voertuigen: dit gaat over mobiliteit in de zeer ruime zin. Denk niet alleen aan personenwagens, maar ook aan voertuigen die je professioneel gebruikt. Elk voertuig, bijvoorbeeld een tractor of heftruck, brengt specifieke risico’s met zich mee waar we even moeten bij stilstaan.
  • Je bedrijfswerking: dat is het minder tastbare van jouw zaak, praktijk of onderneming. Dit domein wordt vaak over het hoofd gezien, maar het omvat mogelijk risico’s die van de ene op de andere dag kunnen beslissen over de continuïteit van je onderneming. Denk bijvoorbeeld aan je beroepsaansprakelijkheid of de sluiting van je onderneming door een brand.
  • Je mensen. Heb je personeel in dienst? Zorg dan dat ook zij optimaal verzekerd zijn. Dat motiveert veel medewerkers en bindt hen aan jouw onderneming. Maar denk tegelijkertijd ook aan je gezin en … jezelf. Wat gebeurt er met je onderneming als jou iets overkomt? En heeft dat dan gevolgen voor je gezin?

Wij helpen je graag

Terwijl jij volop bezig bent met het opstarten van je eigen zaak, zorgen wij ervoor dat je goed verzekerd bent. Je KBC-verzekeringsagent is namelijk gespecialiseerd in het in kaart brengen van de relevante risico’s voor jouw zaak, maar ook voor jezelf. Daarvoor kun je op elk moment rekenen op gepersonaliseerd advies en oplossingen op jouw maat, met de nodige aandacht voor preventie.

Een exclusief aanbod voor starters!

KBC Smart start

Ondernemers aan wie in 2017 een ondernemingsnummer werd toegekend, kunnen ingaan op een exclusief aanbod. Als je in datzelfde jaar drie professionele verzekeringen afneemt bij KBC, krijg je van ons 125 euro* teruggestort op jouw professionele rekening. Zomaar, omdat we in jou geloven.

*Actie geldig vanaf 1-1-2017 tot 31-12-2017. Het moet gaan om verzekeringen  waarmee je je onderneming, medewerkers of jezelf als ondernemer (en dus niet privé) verzekert.

Extra info

  • Startersfiche

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Alles voor mijn klanten? Hoe blijf ik mens?

Alles voor mijn klanten? Hoe blijf ik mens?

Michiel Verhamme

Je hoort vaak dat de klant koning is. In zekere zin is dit zo, want zonder klanten kan je onderneming niet bestaan. Luister naar je klanten, maar behoud het respect voor jezelf. Laat de klant niet álles bepalen.

Hoe bedrijfsvoertuigen verzekeren?

Hoe bedrijfsvoertuigen verzekeren?

KBC Bank & Verzekering

Gaan je medewerkers soms de baan op? Met een personenwagen, heftruck of lichte vracht? Ontdek hoe je dergelijke voertuigen optimaal verzekert.

Hoe kan ik mijn risico's indekken?

Hoe kan ik mijn risico's indekken?

Kaat Maertens

Als ondernemer wil je volop kunnen gaan voor je zaak zonder dat je wakker moet liggen van de mogelijke risico’s die je daarbij loopt. KBC luistert eerst naar jouw verhaal, om je vervolgens te kunnen helpen je risico’s te beperken en/of je te verzekeren als dat echt nodig blijkt.

Hoe weet ik of mijn klant betrouwbaar is?

Hoe weet ik of mijn klant betrouwbaar is?

KBC Bank & Verzekering

Niemand wordt graag geconfronteerd met onbetaalde facturen. Kom te weten welke zaken je op voorhand best eerst checkt om toch wat zekerheid te krijgen over je klant.