Spreid de kosten van je vakantiegeld over een jaar

Spreid de kosten van je vakantiegeld over een jaar

Door de uitbetaling van vakantiegeld en eindejaarspremies zien bedrijven hun werkkapitaal op korte tijd slinken. Maar hoe balanceer je een piek in je personeelskosten met een gezonde cashflow? Melissa Neefs, expert ondernemingskredieten bij KBC, legt uit hoe een kasplanningskrediet je door die periode kan helpen.

Behoud je werkkapitaal en je financiële slagkracht

Bij het uitbetalen van vakantiegeld of eindejaarspremies kan de liquiditeitspositie van een onderneming onder druk komen te staan. Een kasplanningskrediet is een zakelijk krediet, bedoeld om die uitgaven op te vangen.

Melissa Neefs: “Stel dat je in mei een kasplanningskrediet opneemt om het vakantiegeld van je werknemers te betalen. Dan spreid je je personeelskosten over 12 maanden én je behoudt een gezonde cashflow. Het werkkapitaal dat je vrijhoudt geeft je een financiële buffer om de daaropvolgende maanden andere (onverwachte) kosten op te vangen of nieuwe investeringen te doen.”

Leen tegen een vaste, fiscaal aftrekbare rente

Melissa Neefs: “Met een kasplanningskrediet leen je aan een vast tarief dat bovendien fiscaal aftrekbaar is. Je tarief ontdek je in twee stappen tijdens je online simulatie. Daar kies je zelf het bedrag dat je wilt lenen. Vervolgens tonen we je je tarief, je maandelijkse aflossing en de bijhorende kosten. Zo weet je meteen hoe je kredietaflossing er zou uitzien en kom je niet voor verrassingen te staan.”

Gebruikt door kleine en grote ondernemingen met personeel

De bedrijven die een beroep doen op een kasplanningskrediet zijn zeer divers. Landbouwbedrijven en handelszaken, kmo’s en grote ondernemingen, 2 tot 200 werknemers ... een kasplanningskrediet kan een hulp zijn voor elk type bedrijf.

Melissa Neefs: “Ook voor bedrijven met maar enkele medewerkers kan een kasplanningskrediet nuttig zijn. Je bepaalt immers zelf hoeveel je wilt lenen, en dat kan al vanaf 1.250 euro. Door je personeelskosten te spreiden over 12 maanden blijft je maandelijkse terugbetaling behapbaar en leg je geen zware last op je financiële planning.”

Bespaar 125 euro bij het afsluiten van een kasplanningskrediet

Als je je kasplanningskrediet digitaal afsluit voor 1 juli 2024 krijg je de dossierkosten van 125 euro cadeau.

Een kasplanningskrediet online aanvragen kan in enkele stappen:

  1. Open KBC Mobile, KBC Touch of KBC Business Dashboard
  2. Bepaal het bedrag dat je wilt lenen
  3. Check je tarief en je maandelijkse aflossing
  4. Overtuigd van ons voorstel? Vraag dan je krediet meteen online aan
  5. Als je aanvraag is goedgekeurd en je hebt je kredietcontract ondertekend, wordt het geleende bedrag op je rekening gestort
  6. Je neemt het in 1 keer op, of gespreid over maximaal 3 maanden
  7. Je terugbetaling verloopt automatisch via je KBC-zichtrekening

Interesse in een kasplanningskrediet?

Op onze website vind je meer informatie over je kasplanningskrediet. Daar kun je ook meteen je krediet online simuleren en aanvragen.

Vraag je kasplanningskrediet aan