All-in-one-apps veroveren de smartphone

All-in-one-apps veroveren de smartphone

Gepubliceerd op 11 maart 2019

Van leuk hebbeding tot onmisbare assistent. De smartphone heeft zich in geen tijd ontpopt tot een toestel dat niet meer weg te denken valt uit ons persoonlijke en professionele leven. De nieuwste rage? All-in-one apps.  

Enig idee hoeveel apps u regelmatig gebruikt? De kans is groot dat het er om en bij de 25 zijn, zo blijkt uit onderzoek. “Bovendien spenderen we 88 procent van onze mobiele tijd aan amper vijf applicaties. Eén ervan dient meestal voor financiële zaken.” Dat zegt Sigrid De Wever, General Manager Corporate Strategy and Innovation bij KBC. Tijd voor een update.  

Professionele tools en wearables

De eerste apps waren rekenmachines, kalenders, takenlijstjes, schetsblokken en eenvoudige spelletjes. Ze evolueerden naar nuttige toepassingen die ons leven makkelijker maakten.

Voor bedrijven werden het professionele tools die omzet en inkomsten genereren. Er is ook een evolutie in de dragers.

Je vindt apps niet alleen op smartphones en tablets, maar nu ook in ‘wearables’ op het lichaam en in allerlei apparaten in huizen en bedrijven.  

AI zorgt voor een nieuwe evolutie

De komst van artificiële intelligentie (AI) leidt tot een nieuwe generatie van apps. “Gebruikers verwachten diepgaande, voorspellende en persoonlijke analyses”, weet Sigrid De Wever.

“Door allerlei data op een slimme manier te verwerken, slagen mobiele applicaties er beter in om relevante inhoud te tonen, een persoonlijke dienstverlening te bieden én suggesties op maat naar voren te schuiven. Zo kan AI ondernemers helpen om hun financiële positie te bepalen, en hen toelaten na te gaan of een uitgave financieel haalbaar is.”  

Apps worden niet alleen slimmer …

Apps worden met de dag slimmer, en dat mag u letterlijk nemen. Ze leren voortdurend van gebruikersinteracties en andere gegevensbronnen, waardoor ze nog relevanter en nuttiger worden.

Nogal wat apps kunt u vandaag al met uw stem aansturen. De combinatie van stemtechnologie en artificiële intelligentie kan ervoor zorgen dat apps evolueren naar virtuele persoonlijke assistenten die ons helpen bij alledaagse taken. KBC is volop aan het experimenteren met Alexa, de virtuele assistent van Amazon. Meer info leest u hier.

…ze moeten ook voor meer veiligheid zorgen

Ook de blockchain-technologie, die de authenticiteit en geldigheid van transacties bevestigt, kan volgens De Wever een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van mobiele apps. “Dit zeer fraudebestendige systeem kan zowel de functionaliteit als de klantbeleving beïnvloeden.

In afwachting van de doorbraak van apps die draaien op blockchain, worden er al toepassingen gelanceerd die deze technologie gebruiken. Zo maakt KBC deel uit van we.trade, een online platform dat het handelsproces van order tot betaling voor bedrijven gevoelig versnelt, vereenvoudigt en beveiligt.”  

Alles-in-één-trend

Sigrid De Wever voorspelt ook een verschuiving naar ‘all-in-one’-apps. Het Chinese WeChat verzamelt bijvoorbeeld verschillende diensten onder één dak. Je kunt ermee chatten, een taxi of boodschappen bestellen en betalen.

Straf cijfer: een derde van de gebruikers spendeert dagelijks meer dan vier uur aan deze allesomvattende app. Klanten verwachten nu eenmaal in een oogwenk een oplossing voor al hun noden.  

KBC is mee

“De ‘all-in-one’-trend merk je al in de KBC Mobile-app”, zegt Sigrid De Wever. “Die is veel méér dan een betaaloplossing voor particulieren en ondernemers. Je kunt er bijvoorbeeld ook nieuwe producten mee aanvragen, contracten tekenen vanop afstand, snel onze experts contacteren, parkeergeld betalen, het saldo van je maaltijdcheques checken of je zichtrekeningen bij andere banken raadplegen.

Met KBC Mobile kun je nu al een bus- of een tramticket kopen, je parkeerplek betalen, maaltijdcheques checken, en nog veel meer. Achter de schermen werken we nog aan gloednieuwe functies voor deelfietsen en dienstencheques.”

Meer info?

Wilt u ook de uitgebreide mogelijkheden van KBC Mobile ontdekken?

Ontdek KBC Mobile

Of download KBC Mobile