Instant geld overschrijven

Met KBC Touch en KBC Mobile

Instant geld overschrijven

Met KBC Touch en KBC Mobile

Gepubliceerd op 11 maart 2019

Met de nieuwe service instantoverschrijvingen kunt u via KBC Touch en KBC Mobile meteen geld overschrijven. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde, ook als die een rekening heeft bij een andere deelnemende bank.

KBC neemt het voortouw en engageert zich met zestien andere Belgische banken om samen met instantoverschrijvingen te starten. Waarover gaat het? 

 

  • Een instantoverschrijving is een overschrijving die 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 wordt verwerkt, dus ook ’s nachts, op feestdagen en in het weekend. 
  • Het overgeschreven geld verschijnt binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde.
  • Betalingen worden dus eenvoudiger en sneller zichtbaar.
  • Zowat 85 à 90% van de zichtrekeningen in België zullen instantoverschrijvingen kunnen ontvangen.

Automatische verwerking

KBC zal elke overschrijving in KBC Touch en KBC Mobile op uw zakelijke rekening automatisch instant verwerken wanneer dat mogelijk is. U hoeft dus zelf niets te ondernemen. Bovendien is de service helemaal gratis.  

Even veilig als traditionele betalingen

Instantoverschrijvingen zijn even veilig als traditionele betalingen. Ze worden verwerkt binnen de beveiligde omgeving van KBC Touch en KBC Mobile.

Met instantoverschrijvingen speelt KBC in op de voordelen van de nieuwe betaaltechnologie. Het platform om instantoverschrijvingen uit te voeren, werd de voorbije maanden intensief getest en is nu klaar voor de start.

Volgende banken starten met instantbetalingen: Argenta, Bank de Kremer, Bank J. Van Breda & C°, Bank Nagelmackers, Belfius Bank, BNP Paribas Fortis, CBC Banque, CPH Banque, Crelan, Europabank, Fintro, Hello bank!, ING België, KBC Bank, KBC Brussels, vdk bank. In de toekomst is het de bedoeling dat nog meer banken zullen aansluiten.
 

Meer weten?

Ontdek meer over je zakelijke rekening