Steeds bredere waaier aan betaalmogelijkheden beschikbaar

Steeds bredere waaier aan betaalmogelijkheden beschikbaar

Gepubliceerd op 13 november 2017 

Consumenten betalen op een andere manier dan pakweg tien jaar geleden, en ook de toekomst heeft nog veel in petto. Als handelaar en zelfstandige is het belangrijk hierop in te spelen, zowel in uw zaak/winkel als in uw webshop. Want wie niet mee is, dreigt klanten te verliezen. En niet iedereen heeft nog zijn betaalkaart op zak, maar wél zijn smartphone. De betaalmogelijkheden veranderen snel. Het is voor zelfstandigen en ondernemers zaak mee te blijven met de verschillende trends.

Betalen met kaart en betaalterminal

fiscaal-juridische Kmo-advies in begrijpelijke taal

Met de kaart en een betaalterminal betalen is, naast cash betalen, de meest klassieke vorm van betalen. Het voordeel van de betaalterminal: u bent zeker van een veilige en snelle betaling, u hoeft zich geen zorgen te maken over wisselgeld en munten, u krijgt een duidelijk overzicht van uw inkomsten én klanten kunnen altijd betalen, ook als ze geen cash op zak hebben.

KBC biedt keuze uit 2 betaalterminals: Yomani (vaste toonbankterminal) en Yoximo (een draagbare terminal, vooral geschikt voor handelaars die vaak op weg zijn of die overal in hun zaak betalingen willen ontvangen).

Waarvoor kiezen? Elke zaak heeft andere behoeften. Vergelijk daarom als ondernemer het aanbod en maak dan uw keuze of neem contact op met uw kantoor om samen de mogelijkheden te overlopen.

Deze diverse betaalterminals aanvaarden doorgaans de meeste betaalkaarten: Bancontact (alleen binnenland), Maestro, Mastercard en Visa.

Betalen met de smartphone

Een van de nieuwste tendensen die grote opgang maakt, is betalen met de smartphone. Payconiq wint meer en meer aan terrein. Payconiq is een mobiele betalingsapp waarmee snel en gemakkelijk betaald kan worden. De klant betaalt met zijn telefoon en als handelaar krijgt u onmiddellijk (in real time) bericht van elke transactie op uw eigen toestel (pc, tablet of smartphone) én u hebt geen betaalterminal of betaalkaart nodig.

De voordelen voor de handelaar:

  • U betaalt opstart-, noch abonnementskosten.
  • Per verrichting met Payconiq betaalt u slechts 0,06 euro transactiekosten.
  • U hoeft geen nieuwe of speciale hardware aan te schaffen. Uw smartphone, computer of tablet volstaat.
  • U kunt klanten snel en vlot ter plekke (via uw QR-code) of vanop afstand (via de lijst met handelaars) laten betalen.

E-commerce

Ook voor e-commerce zijn er diverse mogelijkheden om uw klanten gebruiksgemak aan te bieden. Er is niets vervelender voor de klant dan de kaartlezer te moeten zoeken net als hij in zijn luie stoel gezellig aan het online shoppen is.

Ga daarom als handelaar voor het gebruiksgemak van de KBC-Betaalknop of KBC-Paypage. Die betaalknop is een digitale knop die u op de betaalpagina van uw eigen webwinkel kunt installeren. Uw klanten betalen hun aankoop ‘in real time’ met hun KBC-onlinebankingtoepassing en de overschrijving wordt meteen verwerkt, zodat het bedrag meteen op uw rekening staat. En u kunt meteen de bestelling verder afhandelen.

Die betaalknop kost u niet veel, maar zorgt er door het gebruiksgemak wel voor dat maar een beperkt aantal consumenten afhaakt bij een aankoop. Ze moeten immers niet allerlei gegevens invullen, wat een van de belangrijkste redenen is voor het ‘verlaten winkelkarretje’ of nog anders gezegd: het verlaten van de website zonder aankoop.

De betaalknop biedt overigens nog enkele andere belangrijke voordelen:

  • Voor de klant extra flexibiliteit: hij bepaalt zelf wanneer de betaling uitgevoerd wordt, op het moment zelf of tot maximaal twee maanden na aankoop voor bedragen van 50 tot 1 250 euro.
  • En de ondernemer ontvangt bij aankoop altijd onmiddellijk het verschuldigde bedrag op zijn rekening, ook als de klant later betaalt. Kortom: dit is een win-winsituatie.

De KBC-Paypage is een veilige en gebruiksvriendelijke betaalpagina waardoor u ook in een oogopslag een volledig en eenvoudig overzicht van al uw onlinebetaalstromen krijgt. Op de KBC-Paypage kunt u de meest gebruikte betaalmethoden aanbieden: zowel Bancontact, Mastercard, Maestro en Visa als andere.

Meer info