Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Je wilt een zaak overnemen, maar zit nog met een heleboel vragen? Dat is niet meer dan normaal. Gelukkig sta je er niet alleen voor. KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts. Met hun ervaring en knowhow kunnen zij je advies op jouw maat verlenen. Zo start je correct én met het nodige zelfvertrouwen aan het overnameproces.

Bij wie kan ik te rade gaan?

KBC kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo krijgt elke ondernemer standaard een persoonlijke relatiebeheerder. Die vertrouwenspersoon volgt je dossiers op en laat zich bijstaan door een team van experts. Heb je besloten om een bedrijf over te nemen? Praat er dan eerst over met je relatiebeheerder. Die kan voor jou een afspraak regelen met een expert fusies en overnames van KBC.  

Gratis overnamebegeleiding op jouw maat

Na een bezoek aan je KBC-bankkantoor zal je relatiebeheerder je voorstellen aan een expert fusies en overnames. Die beschikt over de vereiste kennis en ervaring om de overname mee te helpen realiseren en biedt onder andere:

Andere belangrijke raadgevers

Niet alleen KBC, maar ook andere specialisten kunnen je bijstaan met deskundig overnameadvies. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om langs te gaan bij een bedrijfsrevisor om de waarde van de onderneming te schatten en een audit en due diligence uit te voeren? Of heb je de boekhouding al eens laten inkijken door een accountant? Weet dat een bedrijfsovername een complex proces is en dit de nodige voorbereidingen vraagt. Een goede juridische en financiële begeleiding is dan ook noodzakelijk.

Ben je nog op zoek naar een bedrijf om over te nemen? Op www.overnamemarkt.be vind je een ruim aanbod aan over te nemen bedrijven, maar ook uitgebreide tips en heel wat handige tools.

Was this page useful to you? Yes No

Hoe kan ik duurzaam ondernemen?

Hoe kan ik duurzaam ondernemen?

People, planet, profit: dé drie pijlers van duurzaam ondernemen. Hoe pas je dat concreet toe op jouw onderneming?
Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Sta je op het punt een zaak over nemen, maar weet je niet hoeveel dat bedrijf waard is? Er bestaat geen manier om 100% juist de waarde van je onderneming te bepalen. Die waarde is namelijk zo veel meer dan een getalletje. Want je houdt bijvoorbeeld ook rekening met de knowhow van je personeel en de verwachtingen van de sector. In dit artikel geven we een kort overzicht van vaak gebruikte methodes voor de waardebepaling van je zaak.
Hoe formuleer je een overnamecontract?

Hoe formuleer je een overnamecontract?

Het opstellen van een overnamecontract is voor heel wat starters die een zaak willen overnemen geen gemakkelijke opgave. Wat moet er precies in? Een overnamecontract bevat alle elementen die een normaal contract ook heeft, maar daarnaast ook enkele specifieke regelingen zoals het earn-outprincipe.
Ik wil een bestaande zaak overnemen. Hoe begin ik?

Ik wil een bestaande zaak overnemen. Hoe begin ik?

Michiel Verhamme
“1 tot 5 jaar.” Zolang duurt het om een overname en de bijhorende verkoop van een zaak te voltooien. Je begrijpt dat een goede voorbereiding en de juiste kennis van cruciaal belang zijn in een vereenvoudigd overnameproces. Laat je dus liefst bijstaan door professionals en vermijd zo dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Je wilt een zaak overnemen, maar je weet niet goed hoe? Je leest er hier alles over.