Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Waar vind ik juridische, fiscale en financiële informatie over een overname?

KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts.

Je wilt een zaak overnemen, maar zit nog met een heleboel vragen? Dat is niet meer dan normaal. Gelukkig sta je er niet alleen voor. KBC biedt (startende) ondernemers de kans om gratis een beroep te doen op een uitgebreid netwerk van juridische, financiële en fiscale experts. Met hun ervaring en knowhow kunnen zij je advies op jouw maat verlenen. Zo start je correct én met het nodige zelfvertrouwen aan het overnameproces.

Bij wie kan ik te rade gaan?

KBC kiest voor een persoonlijke aanpak. Zo krijgt elke ondernemer standaard een persoonlijke relatiebeheerder. Die vertrouwenspersoon volgt je dossiers op en laat zich bijstaan door een team van experts. Heb je besloten om een bedrijf over te nemen? Praat er dan eerst over met je relatiebeheerder. Die kan voor jou een afspraak regelen met een expert fusies en overnames van KBC.  

Gratis overnamebegeleiding op jouw maat

Na een bezoek aan je KBC-bankkantoor zal je relatiebeheerder je voorstellen aan een expert fusies en overnames. Die beschikt over de vereiste kennis en ervaring om de overname mee te helpen realiseren en biedt onder andere:

Andere belangrijke raadgevers

Niet alleen KBC, maar ook andere specialisten kunnen je bijstaan met deskundig overnameadvies. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om langs te gaan bij een bedrijfsrevisor om de waarde van de onderneming te schatten en een audit en due diligence uit te voeren? Of heb je de boekhouding al eens laten inkijken door een accountant? Weet dat een bedrijfsovername een complex proces is en dit de nodige voorbereidingen vraagt. Een goede juridische en financiële begeleiding is dan ook noodzakelijk.

Ben je nog op zoek naar een bedrijf om over te nemen? Op www.overnamemarkt.be vind je een ruim aanbod aan over te nemen bedrijven, maar ook uitgebreide tips en heel wat handige tools.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe kan ik efficiënt netwerken?

Hoe kan ik efficiënt netwerken?

Michiel Verhamme
Welke job je ook uitvoert, als ondernemer heb je nood aan een goed netwerk. Laat je dus omringen door je naasten, maar ook door andere collega-ondernemers. Zij kunnen je een houvast bieden in moeilijkere tijden of een klankbord voor je zijn wanneer je vragen hebt. Netwerken klinkt leuk, hip en gemakkelijk maar dat is het zeker niet. De ene is er al wat meer ervaren in dan de andere. Maar als ondernemer moet je netwerken, je kunt niet anders. Je bedrijf staat of valt met een goed netwerk. Want dat omvat potentiële zakenpartners, leveranciers en …. klanten!
Blog: Van vader op zoon

Blog: Van vader op zoon

Wouter Desmet (24) groeide op in Kruishoutem, waar hij op zijn fietsje door het landbouwbedrijf van zijn vader croste. Als kleuter was Wouter al gefascineerd door de dieren op de boerderij. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat hij zijn vader zou opvolgen als melkveehouder. Enkele maanden geleden zette hij uiteindelijk de grote stap: Wouter nam de helft van het middelgrote melkveebedrijf van zijn vader over.
Ik wil een bestaande zaak overnemen. Hoe begin ik?

Ik wil een bestaande zaak overnemen. Hoe begin ik?

Michiel Verhamme
“1 tot 5 jaar.” Zolang duurt het om een overname en de bijhorende verkoop van een zaak te voltooien. Je begrijpt dat een goede voorbereiding en de juiste kennis van cruciaal belang zijn in een vereenvoudigd overnameproces. Laat je dus liefst bijstaan door professionals en vermijd zo dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Je wilt een zaak overnemen, maar je weet niet goed hoe? Je leest er hier alles over.
Mama zijn en een eigen zaak runnen, hoe combineer je dat?

Mama zijn en een eigen zaak runnen, hoe combineer je dat?

Een eigen business runnen is al een kunst op zich. Dat alles combineren met een gezin is nog eens een extra uitdaging. Hoe doen vrouwelijke ondernemers dat?