Als ondernemer wil je volop kunnen gaan voor je zaak zonder dat je wakker moet liggen van de mogelijke risico’s die je daarbij loopt. Hoe je die risico’s optimaal beperkt, hangt volledig af van wie jij bent. Want niet elke ondernemer heeft dezelfde ondernemingsrisico’s en twee ondernemers met dezelfde activiteit zijn niet op een identieke manier georganiseerd. Daarom luistert KBC eerst naar jouw verhaal, om je vervolgens te kunnen helpen je risico’s te beperken en/of je te verzekeren als dat echt nodig blijkt.
Krijg ik ook individueel preventieadvies?
Jazeker, schade vermijden is uiteraard net zo belangrijk als risico’s verzekeren. En met preventie bedoelen we wel degelijk individueel preventieadvies. Dat gebeurt door onze KBC-verzekeringsagenten en KBC-experts. Naargelang je activiteit kunnen daar ook externe preventiebedrijven bij betrokken worden.
Vier domeinen die helpen om je risico’s optimaal in te dekken
- Je patrimonium. Zeg maar je hardware. Welke risico’s zijn er verbonden aan je gebouwen, materieel, voorraden, machines, enz.?
- Je voertuigen. Dit gaat over mobiliteit in de zeer ruime zin. Denk dus niet alleen aan personenwagens, maar ook aan de voertuigen die je professioneel gebruikt. Elk voertuig – dat kan ook een tractor of heftruck zijn – brengt namelijk specifieke risico’s met zich mee.
- Je bedrijfswerking. Die is minder tastbaar en wordt vaak over het hoofd gezien. Maar er zijn risico’s aan verbonden die van de ene op de andere dag kunnen beslissen over de continuïteit van je onderneming. Denk maar aan je beroepsaansprakelijkheid of de sluiting van je onderneming door een brand.
- Je mensen. Heb je personeel in dienst? Zorg dan dat ze optimaal verzekerd zijn. Dat motiveert veel medewerkers bijkomend en bindt hen beter aan je onderneming. Maar denk tegelijkertijd ook eens aan je gezin en jezelf. Wat gebeurt er met je zaak als jou iets overkomt? En heeft dat dan ook impact op je gezin?