De beste manier om te beleggen met je vennootschap?

Alle beleggingsaanpakken op een rij

De beste manier om te beleggen met je vennootschap?

Alle beleggingsaanpakken op een rij

Gezocht: tijd en kennis van zaken

Wie spaart, ziet de koopkracht van zijn geld dalen. Om die koopkracht te beschermen in deze tijd van lage spaarrentes, is de noodzaak tot beleggen dan ook groot.

Maar er komt natuurlijk heel wat bij kijken. De beurs opvolgen, informatie over bedrijven verzamelen, op de juiste momenten in- en uitstappen …

Om het allemaal goed te doen, heb je tijd en expertise nodig. Zelfs al beschik je over beide, dan nog heb je misschien geen zin om die tijd erin te steken of leg je het kapitaal van je vennootschap liever in de handen van een expert die er dag in dag uit mee bezig kan zijn.

Ondertussen verlies je koopkracht

Door dat gebrek aan tijd of kennis ben je dus nog niet toegekomen aan het beleggen met je vennootschap. Nochtans spaar je jezelf steeds armer doordat de jaarlijkse rente op je spaarboekje lager is dan de inflatie. Zou je het niet liever anders zien?

Een beleggingsaanpak voor elke ondernemer

Bij KBC kies je zelf wie al het werk doet. Neem je graag zelf de touwtjes in handen of schakel je liever een expert Vermogensopbouw voor ondernemers in? Kies de beleggingsaanpak die het best past bij jouw situatie.

Optie 1. Wij geven advies, jij beslist.

De expert Vermogensopbouw voor ondernemers staat altijd voor je klaar met geschikt advies, afgestemd op je persoonlijke situatie en doelstellingen. Hij volgt je beleggingen elke dag op en signaleert risico’s en opportuniteiten. Jij neemt de uiteindelijke beslissingen.

Lees meer over beleggen met advies.

Optie 2. Vertrouw op de experts van KBC

Voor jou als ondernemer hoeft beleggen niet tijdrovend of moeilijk zijn. Na een eerste gesprek waarin we je profiel en doelstellingen bepalen, kies je het beleggingsfonds waarin je wilt beleggen. De rest van de verantwoordelijkheid ligt bij onze gespecialiseerde fondsbeheerders, die het dagelijkse beheer van die fondsen op zich nemen. Zo kun jij je tijd en energie steken in je vennootschap, wetende dat de fondsen waarin je belegt in goede handen zijn.

Lees meer over beleggen met actieve opvolging door onze experts.

Optie 3. Neem zelf de touwtjes in handen

Als je het kapitaal van je onderneming liever niet uit handen geeft, kun je ook zelf aan de slag gaan met beleggen. Dankzij het online beleggingsplatform Bolero beschik je over alle benodigde tools om het vermogen van je vennootschap te laten groeien. Je volgt zelf de beurs op de voet, maar krijgt op het platform ook een schat aan informatie van onze analisten.

Lees meer op de website van Bolero.

Optie 4. Combineer de bovenstaande opties

Spreken meerdere beleggingsaanpakken je aan? Ook een combinatie van verschillende opties is mogelijk. Zo zet je bijvoorbeeld voorzichtig je eerste stappen in de wereld van Bolero, terwijl onze experts ondertussen zorg dragen voor de rest van je beleggingsportefeuille.

Besteed enkel de tijd die je kunt missen

Als ondernemer heb je geen excuus om niet te beleggen met je geld. Je bent er namelijk zoveel of zo weinig mee bezig als je zelf wilt. Dat kan gaan van een occasionele blik op het vergaarde rendement tot een dagelijkse opvolging op het platform Bolero.

Kun je niet kiezen?

Vind je het moeilijk om een beslissing te nemen? Laat je gegevens achter, dan neemt een expert Vermogensopbouw voor ondernemers contact met je op. Samen kunnen jullie bespreken welke beleggingsaanpak het best aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Krijg hulp van een Expert Vermogensopbouw

Krijg hulp van een Expert Vermogensopbouw

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe financier ik de groei van mijn bedrijf?

Hoe financier ik de groei van mijn bedrijf?

Je bent ondernemer en je hebt ambities. Dat is fantastisch. Is een van die ambities groeien met je onderneming? Nog beter. Houd er wel rekening mee dat je vooruit moet denken over de financiering van die groei. Extra materiaal, bedrijfsruimte of personeel, dat vraagt een investering.
Mijn bankzaken efficiënt regelen, hoe doe ik dat?

Mijn bankzaken efficiënt regelen, hoe doe ik dat?

Als ondernemer vind je het belangrijk dat je je bankzaken eenvoudig en vlot kunt regelen. Zowel je uitgaande als binnenkomende geldstromen. Daarnaast wil je ook op elk moment van de dag je stand van zaken kennen. Door mee te gaan met de moderne betaalmethoden zorg je ervoor dat betalen en betaald worden efficiënt verlopen.
De strategie om je cashflow te optimaliseren

De strategie om je cashflow te optimaliseren

Ondernemers zijn de motor van onze economie. Hoewel je er elke dag voluit voor gaat, is dat spijtig genoeg nog geen garantie op een positieve kasstroom. Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om pieken en dalen in je cashflow pijnloos op te vangen. Hierbij vind je de nodige werkpuntjes om je cashflow zo goed mogelijk te optimaliseren.
Een gezond en evenwichtig liquiditeitsbeheer in je onderneming

Een gezond en evenwichtig liquiditeitsbeheer in je onderneming

Omdat je inkomsten soms even op zich laten wachten, maar jij op jouw beurt niet kunt wachten om bepaalde uitgaven te doen, heb je nood aan een goede financiering. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het exploitatiekrediet om het verschil tussen je uitgaven en inkomsten te overbruggen.