Mobiele betalingen en je betaalterminal vullen elkaar aan

Maak het je patiënten gemakkelijk: laat hen kiezen

Mobiele betalingen en je betaalterminal vullen elkaar aan

Maak het je patiënten gemakkelijk: laat hen kiezen

Mobiel betalen zit in de lift. En die gaat pijlsnel omhoog. Mis de boot niet: geef je patiënten de mogelijkheid om in je praktijk of bij hen thuis met hun smartphone te betalen. Je geldkassa en je betaalterminal afschaffen? Absoluut niet. Mobiele betalingen gaan hand in hand met cash- en kaartbetalingen. Jij geeft je patiënten de keuze. Zij kiezen.

We zetten de 3 grote betaalmethodes voor je op een rijtje.

Mobiel betalen zonder terminal

Apps zoals KBC Mobile, de Bancontact-app of SmartPay van Worldline werken met een QR-code. Je patiënten pakken hun smartphone, openen hun betaalapp, scannen de QR-code op je betaalterminal, tablet of smartphone in en bevestigen met hun geheime code of vingerafdruk. Ook handig voor op huisbezoek.

In de Payconiq-app kiezen je patiënten je praktijk, tikken ze zelf het bedrag in en betalen ze met hun geheime code of vingerafdruk. Jij ziet de betalingen via het beveiligde webportaal meteen op je pc, tablet of smartphone binnenkomen. Je hebt geen terminal of QR-code nodig.

Met mobiele betalingen combineer je gebruiksgemak met veiligheid. De betalingen zijn beveiligd en versleuteld. Je patiënten betalen met een geheime code die langer – en dus veiliger – is dan de code van hun bankkaart. Of met hun vingerafdruk. Een veiligere identificatie bestaat niet. En het risico dat er toch is? Dat ligt bij de uitgever van de gekoppelde bankkaart. Je bank dus.

Contactloos betalen met terminal

De snelste en gemakkelijkste oplossing voor je patiënten? Contactloos betalen met een bankkaart of met een betaalapp op hun smartphone. Het enige wat ze moeten doen:  hun smartphone of bankkaart vlakbij een betaalterminal houden. Google Pay is een van de betaalapps die zo werkt.

KBC biedt met Yomani en Yoximo 2 terminals aan die contactloos betalen ondersteunen.

Vergelijk de KBC-betaalterminals.

Klassieke kaartbetalingen met terminal

Veel van je patiënten betalen nog graag op de vertrouwde manier: met de chip in hun kaart. Daarom is een betaalterminal altijd een goeie keuze. En de ideale aanvulling op mobiele en contactloze betalingen. Je hebt de keuze tussen vaste en draagbare modellen. Met een draagbare terminal geef je je patiënten de mogelijkheid om ook je huisbezoek met hun kaart te betalen.

De terminal waarmee je járen verder kunt? Eén die contactloos betalen ondersteunt. Zo kunnen je patiënten tussen 3 betaalmethodes kiezen: klassiek met kaart, contactloos met kaart of met hun smartphone.

Om te onthouden

  • Mobiel betalen is aan een steile opmars bezig.
  • De smartphone van je patiënten vult je betaalterminal aan.
  • Betaalapps maken mobiel betalen makkelijk én goedkoop.
  • Met een terminal die contactloos betalen ondersteunt sla je 3 vliegen in 1 klap: zo aanvaard je klassieke kaartbetalingen, contactloze kaartbetalingen én betalingen van apps.

De voordelen van betaalterminals en Payconiq naast elkaar

Een betaalterminal? Payconiq? Of Allebei? Bekijk welke betalingsmethode het beste bij je praktijk past.