KBC beweegt met je mee

KBC beweegt met je mee

Bij KBC helpen we land- en tuinbouwers om hun plannen en dromen te realiseren

Onze land- en tuinbouwers bruisen van de ideeën en de initiatieven. Maar de eerste stap zetten naar die eigen zaak, dat nieuw product of dat ander proces is niet gemakkelijk en vraagt de nodige durf en vertrouwen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Bij KBC willen we het beste uit je halen, op het ritme van jouw eigen leven. Daarom bewegen we met je mee op maar liefst drie verschillende manieren.

1. We zijn heel dichtbij, letterlijk

Met instant hulp voor je dagelijkse bankzaken en verzekeringen. Dankzij onze app KBC Mobile bewegen we letterlijk met je mee, op alle momenten van jouw dag. Waar je ook bent of wanneer je ons nodig hebt.

2. We zijn nabij op het ritme van je leven

Met advies en expertise op jouw maat voor de grote momenten in je leven. Om plannen beter te maken en ze om te zetten in realiteit. Soms verrassend, met proactieve hulp uit onverwachte hoek. Onze digitale assistent Kate geeft je bijvoorbeeld tips waarmee je tijd en geld bespaart.

3. We bewegen ook mee met de samenleving

We geven mensen vleugels om te durven én te doen. Om een stapje vooruit te zetten. Te gaan voor waar ze in geloven en van dromen. Samen. Want durf en vertrouwen helpt onze hele gemeenschap vooruit. En daar worden we allemaal beter van.

Innovatie en samenwerking

information-expr-quote--glyph
Met de hulp van KBC konden we investeren in een gloednieuw productieproces.

Mirjam Vandoorne, Slakwekerij Desmet

Mirjam Vandoorne, die samen met haar man Johan Desmet zaakvoerder is van Slakwekerij Desmet, kan daarvan meespreken. Dankzij de hulp van KBC vonden ze de nodige financiële ruimte om hun slakwekerij efficiënter en milieuvriendelijker te maken.

In Izegem hebben Mirjam en Johan hun slakwekerij in de voorbije jaren uitgebreid tot een oppervlakte van liefst 50.000 m². Bij die uitbreiding hebben ze veel aandacht besteed aan hoe ze op een optimale manier kunnen omgaan met energie, water en ergonomie.

Mirjam: “We hebben geïnvesteerd in een innovatief productieproces. Vanuit hun ervaring hebben de relatiebeheerders van KBC oplossingen aangereikt die ons financiële zekerheid en rust gaven.”

“Wij zijn van de traditionele grondteelt overgeschakeld naar hydrocultuur in een systeem van mobiele goten dat de planten in hun verschillende groeifasen meer ruimte geeft. In plaats van de toen gangbare SonT-belichting hebben wij, na enkele geslaagde experimenten, bij onze eerste en tweede uitbreiding gekozen voor ledverlichting. Daarmee kunnen we veel gerichter werken met het licht dat de plant verkiest.”

Samen met KBC heeft Slakwekerij Desmet al een hele weg afgelegd. De omschakeling naar een nieuw productieproces was een grote uitdaging, zeker in het begin. Ook voor KBC, want in iedere klantenrelatie moeten klant en bank-verzekeraar elkaar vinden in een gemeenschappelijk project.

Meer info

Of je nu starter bent of ervaren ondernemer: goed advies is van het allergrootste belang. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op het deskundige inzicht van een adviseur. Zo halen we samen het beste uit je zaak, welke richting je ook uit wilt.
Meer info lees je hier.

Seizoenarbeiders uitbetalen op rekening wordt verplicht

De uitzonderingsregeling die al enkele jaren voor de land- en tuinbouwsector bestond, vervalt hiermee.

Snel mee

Als agro-ondernemer voeling houden met je sector? Ontdek Farmcafé en de Startersbox.

Nieuwe regelgeving elektronisch betalen

Nieuwe regelgeving elektronisch betalen op komst voor land- en tuinbouwers. Bereid je tijdig voor!

Duurzaam ondernemen

Aggéres ontwikkelt duurzamere oplossingen tegen wateroverlast.