KBC beweegt met je mee

KBC beweegt met je mee

Bij KBC helpen we ondernemers om hun plannen en dromen te realiseren

Onze ondernemers bruisen van de ideeën en de initiatieven. Maar de eerste stap zetten naar die eigen zaak, dat nieuw product of dat ander proces is niet gemakkelijk en vraagt de nodige durf en vertrouwen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Bij KBC willen we het beste uit je halen, op het ritme van jouw eigen leven. Daarom bewegen we met je mee op maar liefst drie verschillende manieren.

1. We zijn heel dichtbij, letterlijk

Met instant hulp voor je dagelijkse bankzaken en verzekeringen. Dankzij onze app KBC Mobile bewegen we letterlijk met je mee, op alle momenten van jouw dag. Waar je ook bent of wanneer je ons nodig hebt.

2. We zijn nabij op het ritme van je leven

Met advies en expertise op jouw maat voor de grote momenten in je leven. Om plannen beter te maken en ze om te zetten in realiteit. Soms verrassend, met proactieve hulp uit onverwachte hoek. Onze digitale assistent Kate geeft je bijvoorbeeld tips waarmee je tijd en geld bespaart.

3. We bewegen ook mee met de samenleving

We geven mensen vleugels om te durven én te doen. Om een stapje vooruit te zetten. Te gaan voor waar ze in geloven en van dromen. Samen. Want durf en vertrouwen helpt onze hele gemeenschap vooruit. En daar worden we allemaal beter van.

Smaakvol succes, 100% Belgisch

information-expr-quote--glyph
Via Start It @KBC heb ik mijn droom concreet kunnen maken.

Jan Verlinden, oprichter en zaakvoerder van Ritchie

Jan Verlinden, oprichter en zaakvoerder van de 100% Belgische frisdrank Ritchie, kan daarvan meespreken. Dankzij de ondersteuning van KBC is hij erin geslaagd een nieuw succes te maken van de familielimonade waar zijn vader ooit al eens mee begonnen was.

Jan: “Het verhaal van Ritchie is eigenlijk al enkele decennia geleden gestart. Mijn vader brouwde in zijn brouwerij in Lubbeek al de Ritchie-limonade, tot in de jaren 1970. Een foto van toen, waarop ik als kind naast limonadebakken sta, was voor mij de trigger om de limonade weer op de markt te brengen.”

Met begeleiding van Start it @KBC, het platform voor startende ondernemers, is Ritchie in amper 5 jaar tijd uitgegroeid tot een succesverhaal. Ooit gestart met een mooie presentatie en een ambitieus plan, heeft deze 100% Belgische limonade van Ritchie al veel harten veroverd. En dat ondanks het overaanbod van internationale frisdrankgiganten.

Jan: “Ik heb veel ondersteuning gekregen via Start it @KBC. Na meer dan 25 jaar ervaring bij grote bedrijven zoals PepsiCo kende ik de drankenbranche goed. Maar werken in een multinational is iets anders dan je eigen bedrijf opstarten. Start it @KBC biedt me een omgeving met andere starters van wie ik veel kan leren.”

“Onze frisdrank is vandaag te koop in winkelketens Alvo, Delitraiteur, Okay, Colruyt en de betere bierhandelaars zoals Prik & Tik. Om die supermarkten en drankenhandels te overtuigen, moest ik de juiste inkopers te pakken krijgen. Niet eenvoudig, want die lui worden overstelpt met vragen van kleine en grote producenten. Maar het is me gelukt!”

Meer info

Of je nu starter bent of ervaren ondernemer: goed advies is van het allergrootste belang. Daarom kun je bij ons altijd rekenen op het deskundige inzicht van een adviseur. Zo halen we samen het beste uit je zaak, welke richting je ook uit wilt.
Meer info lees je hier.

Snel mee

Ontdek onze nieuwe toepassing 'Inzichten werkkapitaal'.

Duurzaam ondernemen

Aggéres ontwikkelt duurzamere oplossingen tegen wateroverlast.

De mogelijkheden van een adequaat cookiebeleid

Welke cookies zijn belangrijk voor jouw website? Ontdek enkele opportuniteiten.

Tweede verblijf

Wat je zeker moet weten over de nieuwe fiscaliteit.