Zomerplannen aan de kust? De zomerdokters staan paraat!

Zomerplannen aan de kust? De zomerdokters staan paraat!

Tijdens de zomerperiode zakken jaarlijks veel gezinnen af naar de Belgische kust. Om het tekort aan medisch personeel op te vangen, lanceerde het stadsbestuur van De Panne het project Summerdoc @ De Panne. De oproep werd enthousiast opgepikt door KBC Mediservice en Domus Medica.

Voor De Panne stijgt het bevolkingsaantal in de zomerperiode van zo’n 11.000 inwoners naar 60.000. Dat is uitstekend nieuws voor het toerisme en het lokale ondernemersnetwerk, maar helaas heeft het ook een nadeel: het aantal ongevallen stijgt aanzienlijk. En net daar wringt het schoentje. Want ondanks de komst van een nieuwe huisarts ontstaat er in de vakantieperiode een stevige piek in de werkdruk voor de eerstelijnszorg.

De zomerdokters zijn er weer klaar voor

Om het tekort aan medisch personeel op te vangen, lanceerde De Panne afgelopen weken een oproep aan de Vlaamse huisartsen om deze zomer aan de kust aan de slag te gaan als zomerdokter. Met de oproep Summerdoc @ De Panne is de gemeente De Panne een heuse pionier in de maatschappelijke zorg. Samen met KBC Mediservice en Domus Medica lanceerden ze vorig jaar de eerste editie.

De oproep was ook dit jaar weer een enorm succes. Heel wat artsen gaven er gehoor aan en gaan deze zomer aan de slag. Zo garandeert het lokale bestuur van De Panne de toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg in de drukke zomermaanden, voor zowel inwoners als bezoekers.

En wat krijgt een zomerdokter in ruil?

Tijdens de een of meerdere weken dat de dokter voltijds aan de slag is, kan hij of zij rekenen op een goed uitgerust dokterskabinet met de nodige ondersteuning, een nauwe samenwerking met de lokale huisartsenkring, en gratis verblijf in een vakantiewoning voor het hele gezin.

Bovendien profiteren de dokters van tal van leuke extra’s die het Summerdoc-verblijf helemaal compleet maken. Bedankt aan alle dokters die zich inschreven, we wensen jullie een fantastische zomer toe!

Heb je vragen?

Contacteer het lokaal bestuur via summerdoc@depanne.be of bel 058 42 16 16 of neem contact op met je relatiebeheerder Mediservice. 

KBC beweegt met je mee

Ontdek hoe we samen het beste uit je zaak halen.

Tweede verblijf

Wat je zeker moet weten over de nieuwe fiscaliteit.