Snel mee

Nieuwsflash juni 2021

Snel mee

Nieuwsflash juni 2021

Krediet bedrijfsuitrusting

De snelste weg naar een krediet voor aankoop van voertuigen, kantoormeubilair en andere bedrijfsuitrusting? Log in bij KBC Mobile, KBC Touch of het KBC Business dashboard!

Als ondernemer wil je snel vooruit. Daarom antwoorden we in real-time op je vraag naar een krediet bedrijfsuitrusting. Met hetzelfde gemak en op dezelfde plek in KBC Mobile, KBC Touch en het KBC Business dashboard waar je je kredieten voor personeelskosten (kasplanning) en voorafbetalingen van belastingen kan aanvragen.Financiële leasing, renting of een investeringskrediet? Onze simulatietool stelt jou de voordeligste formule voor. Dat voorstel kan je als pdf downloaden en doorsturen naar je boekhouder. Samen kan je dan de beste optie kiezen.

Goed om te weten: het maximumbedrag van onze online kredieten is opgetrokken van 50.000 naar 100.000 euro.

Close the Pension Gap

Hoeveel geld moet je sparen om zorgeloos te kunnen genieten van je pensioen? Een pertinente vraag voor zelfstandigen en ondernemers. Met de nieuwe rekentool ‘Close the pension gap’ in KBC Mobile kun je dat berekenen.

Close the pension gap’ rekent uit hoe je de kloof kan dichten tussen je verwachte pensioenuitkering en je levenskosten na je loopbaan. Als zelfstandige krijg je maar een karig basispensioen. Dus start je best ruim op voorhand met een spaarplan.Voor dat spaarplan houdt ‘Close the Pension Gap’ rekening met het kapitaal dat je opbouwt via je VAPZ (vrij aanvullend pensioen zelfstandigen), IPT (individuele pensioentoezegging) of POZ (pensioenovereenkomst voor zelfstandigen). Opbrengsten van aandelen, obligaties of huurinkomsten kun je zelf opnemen in de tool.

Belangrijk: de rekentool helpt je ook een correcte inschatting te maken van je toekomstige financiële behoeften. Wanneer voordelen in natura zoals gsm en laptop wegvallen en onvoorziene medische kosten opduiken, heb je iets meer nodig dan je nu denkt.

Nieuwe fiscaliteit voor bedrijfswagens

Nieuwe bedrijfswagens zullen vanaf 2026 enkel nog aftrekbaar zijn als ze emissievrij zijn. De federale regering wil zo een boost geven aan de vergroening van het bedrijfswagenpark. Enkel elektrische wagens behouden hun fiscaal voordeel.

Voor diesels en benzines die tot 1 juli 2023 worden ingeschreven als bedrijfswagen, blijft de huidige regeling gelden. Tussen juli 2023 en 2026 komt er een overgangsregeling.

Tegelijk maakt de federale regering de alternatieven voor de wagen aantrekkelijker, door het systeem van het mobiliteitsbudget uit te breiden.

Wil je een elektrische wagen aankopen? Via een financiering bij KBC hou je je cashflow op peil.

Go Solid

Wat als een professionele klant je facturen niet betaalt? Dat is lastig en kan mogelijk een bedreiging vormen voor je onderneming. Een eenvoudige oplossing? Go Solid!

Upload je onbetaalde en onbetwiste factuur in KBC Mobile. Binnen de 4 uur weet je of je dossier aanvaard wordt. Elke ondernomen stap volg je op in real time. Go Solid gaat voor een aanpak op maat met respect voor je klantenrelatie.

Je vindt Go Solid in KBC Mobile onder de rubriek ‘Extra diensten’. Voor jou als ondernemer is de dienst kosteloos.

Meer details over Go Solid