Slakwekerij Desmet

Er liep iets mis. De pagina is tijdelijk onbeschikbaar.

Slakwekerij Desmet

In Izegem hebben Mirjam en Johan hun slakwekerij in de loop van de voorbije jaren uitgebreid tot een oppervlakte van maar liefst  50 000 m².  Bij die uitbreiding werd er telkens ook veel aandacht besteed aan hoe optimaal omgaan met energie, water en ergonomie. Dat is evolueren met een duidelijke toekomstvisie!

Zij zijn van de traditionele grondteelt overgeschakeld naar hydrocultuur in een mobiele gotensysteem dat de planten in hun verschillende groeifasen telkens meer ruimte geeft.

Licht is essentieel voor het groeien van een gewas en natuurlijk ook voor sla. Waar er in 2012 nog voor de toen gangbare SonT belichting werd gekozen hebben zij bij hun eerste en tweede uitbreiding na enkele geslaagde experimenten gekozen om ledverlichting te plaatsen, hiermee kunnen ze veel gerichter werken met het licht dat de plant verkiest.

Mirjam laat ons met veel plezier hun bedrijf zien:

Meer info?

Contacteer me

Overname vraagt tijd om te rijpen, net als onze druiven

In het Vlaams-Brabantse Overijse baat de familie Dewit al generaties lang een druiventeeltbedrijf uit. Op zo’n 7.000 m² serreoppervlakte telen ze tafeldruiven op ambachtelijke wijze. Toen zoon Koen aangaf dat hij het bedrijf wilde verderzetten, begon een intensief en doordacht traject. Samen met hun KBC-adviseur werkten ze stap voor stap aan een geslaagde familiale overdracht.

“Het moest een goede beslissing zijn voor iedereen”

Nick Van Doorne nam het ouderlijke melkveebedrijf over. KBC Agro begeleidde de overname.

Yves Everaert

Loonwerker Yves Everaert nam begin dit jaar het ouderlijk akkerbouwbedrijf over

Aspergehoeve Bossuyt: “Wij houden maximaal rekening met noden van de klant”

In Oostrozebeke heeft aspergekweker Kris Bossuyt met zijn hoevewinkel een schoolvoorbeeld neergezet van hoe je de korte keten tot je hoofdactiviteit kan uitbouwen door in te spelen op de noden van de klant.