Kassabox

De betaaloplossing voor je evenement

Kassabox

De betaaloplossing voor je evenement

Betalen op je evenement? Een fluitje van een cent met de kassabox!

Veel verenigingen organiseren evenementen waar ter plaatse kan worden betaald, bijvoorbeeld eetdagen, kaas- en wijnavonden, fuiven, plantjesverkoop, …

Als deze betalingen cash gebeuren, staan de organisatoren voor een hele uitdaging om hun opbrengsten op een veilige en efficiënte manier te verwerken.

Daarnaast willen klanten steeds vaker betalen met hun bankkaart of smartphone. Een elektronische betaaloplossing op het evenement is dus noodzakelijk.

De kassabox: de betaaloplossing voor je evenement

Betalen op je evenement? Met de kassabox van KBC

KBC steunt lokale verenigingen door een kassabox met betaalterminal ter beschikking te stellen tijdens hun evenement. Het gebruik is gratis op voorwaarde dat je ook kiest voor een Payconiq-betaaloplossing.

Klanten kunnen betalen met hun bankkaart en de betaalterminal. Ze kunnen ook digitaal betalen door de Payconiq QR-code te scannen met KBC Mobile of de Payconiq-app op hun smartphone.

Beide betaaloplossingen geven verenigingen de kans om hun betaalverkeer tijdens hun evenementen op een professionele, efficiënte en veilige manier te regelen.

Voordelen

  • Klanten hoeven geen geld meer af te halen voor ze naar het evenement komen
  • Betalingen gebeuren snel, veilig en correct
  • Minder cash geld op het evenement en dus minder risico op diefstal of verlies van de opbrengsten
  • Geen tijdverlies door het natellen van kleingeld

Wat kost een kassabox met betaalterminal?

  • Betalingen met debetkaarten (Bancontact) zijn zonder kosten.
  • Bij betalingen met een kredietkaart (Visa of Mastercard), houdt de kaartmaatschappij 1,45% in op het betaalde bedrag. Die kost is ten laste van de vereniging. Vraag daarom om met een debetkaart te betalen.

Alle betalingen met de betaalterminal worden geboekt op een interne KBC-rekening. Zodra de betaalterminal volledig en in goede staat is toegekomen op hoofdkantoor, schrijft KBC het totale bedrag over op de rekening van de vereniging. Die heb je opgegeven bij de reservatie van de kassabox.

Voor het gebruik van deze betaalterminals heb je enkel een stopcontact nodig. Internet of wifi is niet nodig. De terminals werken met een GPRS-verbinding via het gsm-netwerk.

Wat kost Payconiq?

  • Geen opstartkosten of abonnementskosten voor het gebruik van de Payconiq-betaaloplossing
  • De vereniging betaalt enkel een transactiekost van 6 cent per betaling

De vereniging kan alle betalingen realtime opvolgen in het handelaarsportaal op hun eigen smartphone, computer of tablet: ze verschijnen meteen in de lijst van transacties.

Vraag minstens 8 weken of voorhand Payconiq en een kassabox aan

Ga even langs in je KBC-bankkantoor voor de registratie van je aanvraag van een kassabox en een Payconiq QR-code. Je krijgt binnen de 2 dagen bevestiging of er een terminal beschikbaar is voor de periode die je vraagt.

Doe dit tijdig en zeker ten laatste 8 weken voor de start van je evenement. Hou er rekening mee dat de vraag naar de kassaboxen tijdens piekmomenten steeds groter is dan het aanbod.

.

Enkele dagen voor de start van je evenement haal je de kassabox in je kantoor op. Na het evenement breng je de kassabox volledig en in goede staat terug.

De Payconiq QR-code krijg je toegestuurd met de post. Deze code kun je opnieuw gebruiken tijdens een volgend event.

Vragen over online veiligheid in KBC Touch

Is die geheime code eigenlijk wel zo geheim, wat doet KBC met mijn gegevens en kan ik zelf fraude voorkomen?

Veelgestelde vragen over KBC Mobile

Een vraag over KBC Mobile? Kijk zeker eens in onze FAQ met de meest gestelde vragen over KBC Mobile.

Hoe aanmelden en tekenen in KBC Touch

Gebruik je KBC Touch voor het eerst op je computer of tablet? Lees hier hoe het zit met aanmelden en tekenen.

Vertraging van je vlucht of een aansluiting gemist?

Reis je regelmatig met het vliegtuig? Deze verzekering betaalt je extra uitgaven terug in geval van vertragingen of overboeking.