Hoe haal ik potentieel meer rendement op de liquide middelen van mijn vennootschap?

Verhoog de koopkracht van je onderneming

Hoe haal ik potentieel meer rendement op de liquide middelen van mijn vennootschap?

Verhoog de koopkracht van je onderneming

Levert sparen nog iets op?

Meer rendement halen op de liquide middelen van je vennootschap

Door de historisch lage rente levert het geld op je spaarboekje niet veel meer op. Verwacht dus niet te veel van de liquiditeitsoverschotten op je spaarrekening. Dat is namelijk slapend geld dat niets oplevert.

Meer nog: je geld gaat er zelfs op achteruit. Door de inflatie verlies je namelijk aan koopwaarde. Wie in 2008 een kapitaal van 10.000 euro had, had daarmee tien jaar later nog maar een koopkracht van 8.383 euro.

Dat is natuurlijk jammer. Als ondernemer werk je hard voor je geld, dus wil je niet dat het in waarde daalt. Waarom zou je dat geld niet laten groeien en renderen?

Doe meer met je vermogen

Sparen is dus verliezen. Maar hoe zorg je ervoor dat de waarde van je geldoverschotten behouden blijft en eventueel zelfs stijgt? Begin daarvoor met beleggen met het geld dat je voor een langere periode kunt missen.

Een belegging als wapen tegen de inflatie

Meer rendement halen op de liquide middelen van je vennootschap

Stel dat je bijvoorbeeld 100 euro aan cash in je bezit had in 2008, dan was dat tien jaar later 108 euro waard, gerekend tegen de kortetermijnrente (Euribor) die een maatstaf is voor de rente op spaarrekeningen. Niet slecht zou je denken. Toch niet, daar steekt de inflatie een stokje voor.

Je kapitaal moet namelijk tegen dezelfde snelheid groeien als de inflatie om je koopkracht te behouden. Dat betekent dat je in 2018 minstens 119 euro moet hebben om evenveel met je geld te kunnen kopen als 10 jaar geleden.

Had je echter in 2008 je geld belegd in een defensieve beleggingsportefeuille, dan had dat geld in 2018 een waarde van 146 euro. Zo had je niet alleen je koopkracht behouden, maar zelfs een mooi rendement gehaald. En dat door defensief te beleggen, waarbij de nadruk ligt op veiligheid. De rendementen uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Nog vragen?

Twijfel je of je wel mag beleggen met je vennootschap? Wil je weten wat de fiscale gevolgen daarvan zijn? Of wil je er zeker van zijn dat je meteen aan je geld kunt bij een interessante opportuniteit? Lees dan meer over beleggen en de fiscale gevolgen ervan als ondernemer.

Bespreek je dit liever rechtstreeks met ons? Dat kan ook natuurlijk. Onze expert Vermogensbeheer voor ondernemers geeft je meteen een antwoord op al je vragen.

Krijg hulp van een Expert Vermogensopbouw

Krijg hulp van een Expert Vermogensopbouw

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe kan ik mijn bedrijfsuitrusting financieren?

Hoe kan ik mijn bedrijfsuitrusting financieren?

Je start een onderneming en moet bedrijfsuitrusting aankopen? Of misschien ben je al in volle groei en heb je bijkomend bedrijfsmateriaal nodig? In welke fase je bedrijf zich ook bevindt, vroeg of laat heb je financiering nodig.
De strategie om je cashflow te optimaliseren

De strategie om je cashflow te optimaliseren

Ondernemers zijn de motor van onze economie. Hoewel je er elke dag voluit voor gaat, is dat spijtig genoeg nog geen garantie op een positieve kasstroom. Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden om pieken en dalen in je cashflow pijnloos op te vangen. Hierbij vind je de nodige werkpuntjes om je cashflow zo goed mogelijk te optimaliseren.
Kan ik leven van mijn zelfstandige activiteit?

Kan ik leven van mijn zelfstandige activiteit?

Michiel Verhamme
Met volledige zekerheid kun je nooit antwoorden op die vraag. Je zult het pas weten als je er volop mee bezig bent. Toch kun je ergens een inschatting maken die je er een idee van geeft of het haalbaar is of niet.
Kan ik best (een pand) huren of kopen?

Kan ik best (een pand) huren of kopen?

Als je als ondernemer of zelfstandige een zaak wil beginnen of overnemen zijn er duizenden vragen die door je hoofd spelen. Eén van die vragen, zal ongetwijfeld zijn: ”moet ik een pand huren of kopen om mijn zaak in onder te brengen?”