BLD150780
BLD150780

Laat de toekomst maar komen

Laat de toekomst maar komen

Ontdek hoe we samen de samenleving kleuren

Jouw spaargeld is een hefboom voor de economie

Het geld dat jij en alle andere klanten bij KBC sparen, ligt hier niet op een spaarrekening te slapen. We gebruiken het om kredieten te verlenen en de overheden te steunen. In 2017 investeerden we van elke 100 euro spaargeld 70 euro in de economie – via kredieten aan particulieren en bedrijven, en projecten van de overheid. Nog eens 10 euro staken we in staatsobligaties. In totaal kwam dus 80 euro weer in de samenleving terecht. 

Als bank-verzekeraar beschermen we wat jou dierbaar is

KBC helpt om dromen waar te maken én te beschermen. Dromen van klanten zoals jij. Maar daarvoor moet je kunnen vertrouwen op de gezonde toekomst van ons bedrijf. Ook onze partners en werknemers rekenen daarop. 

We gebruiken onze sterktes om mensen te verbinden en zo de samenleving mee vorm en kleur te geven. Dat is de duurzaamheidsambitie van KBC. 

Download het volledige Verslag aan de samenleving

  • file func document

Elke dag investeert KBC in de samenleving

 

Zo helpen we iedereen van hier vooruit met vernieuwende initiatieven. We geven kinderen onze financiële kennis door, maken ouderen wegwijs in de digitale wereld, helpen beginnende ondernemers uit de startblokken en maken ecologisch ondernemen gemakkelijker dan ooit.

 

Start it @KBC wijst innovatieve start-ups de weg

Ondernemers kunnen er nooit genoeg zijn. Daarom stimuleren we voluit nieuw talent via Start it @KBC. Samen met onze partners begeleiden we start-ups om van hun businessidee een echt bedrijf te maken. Ze krijgen een tijdelijk kantoor bij KBC, en advies en ondersteuning van professionele mentors. 

Meer info

Met Get-a-Teacher leren we jongeren het abc van geldzaken

Jongeren slim leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker. Daarom zijn we gestart met Get-a-Teacher. Geen suffe cursus, wel een interactieve les inclusief lesgever speciaal voor jongeren. Daarin leren ze kritisch kijken naar geldzaken en verzekeringen.

Meer info

Met KBC Autolease zetten we de stap naar multimobiliteit.

Laat de toekomst maar komen: multimobiliteit

Keuzevrijheid en flexibiliteit zijn voor jou van groot belang. Zeker als het gaat over je mobiliteit. Terecht natuurlijk. Niks zo fijn als je elke dag vrij te verplaatsen, zonder stress, met op elk moment het juiste vervoersmiddel, of het nu voor privé- of professionele doeleinden is.
Daarom lanceerde KBC Autolease multimobiliteit: iedereen op alle mogelijke manieren en op elk moment mobiel houden.

Meer info