Laat het geld in je vennootschap renderen

Laat het geld in je vennootschap renderen

Hoe laat je geldreserves in je vennootschap renderen? Alvast niet door ze gewoon op je rekening te laten staan. Laat je geld bewegen!

Tenzij het anders beschreven staat in de oprichtingsstatuten, kun je beleggen en investeren met geld in je vennootschap. Het is wel belangrijk om de fiscale gevolgen van elk type belegging grondig te analyseren en te vergelijken. Hoeveel risico wil je nemen? En hoe groot is je appetijt om te beleggen?

Het is uiteindelijk de bedoeling om deze middelen over te brengen naar je privé. Dit kan zonder de effecten te moeten verkopen. Je kunt beleggingen immers als liquide middelen overboeken van je vennootschap naar je privé. Daarom is het belangrijk om in dit proces zowel met fiscale als met beleggingstechnische gevolgen rekening te houden. Mocht je dat willen, kun je je belegging ook altijd stopzetten of afkopen tegen een bepaalde prijs.

Wil je weten hoe je het maximale uit je liquiditeitsoverschotten haalt? De expert Vermogensopbouw voor ondernemers geeft, in overleg met je boekhouder, gratis advies. Er is geen minimumbedrag of -vereiste om op gesprek te komen. Omdat het privé- en professionele kapitaal van een ondernemer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, neemt de expert beide onder de loep. Voor elke klant bieden we een oplossing op maat.

Neem contact op met de expert Vermogensopbouw