Snel mee

Nieuwsflash april 2021

Snel mee

Nieuwsflash april 2021

Snel mee: nieuws op jouw maat

Bespaar op je marketingbudget met Kate Deals

Je zaak meer promoten? Dat doe je makkelijk met Kate Deals in KBC Mobile. Hoe dat precies werkt én wat de voordelen zijn, kom je hier te weten.

Kate Deals, wat is dat eigenlijk? Wel, klanten van KBC die KBC Mobile gebruiken, kunnen cashbacks verdienen bij grote bedrijven en bij lokale handelaars, zoals de bakker of de slager. Ze krijgen een gedeelte van het aankoopbedrag op hun rekening teruggestort.

Kate Deals opzetten als ondernemer is erg eenvoudig. Eerst en vooral heb je een eigen account nodig. Om een account te kunnen aanmaken, moet je wel een zichtrekening hebben bij KBC. Eens je account actief is, kan je zelf Kate Deals aanmaken, beheren en publiceren. Daarbij bepaal je zelf welke doelgroep je aanbieding ziet. Wil je nieuwe klanten aantrekken, bestaande klanten belonen of een aanbieding richten naar iedereen? Jij kiest!

Je kunt je actieve Deals makkelijk opvolgen. Zo krijg je elke maand een rapport met het aantal kliks, de activaties en de verzilverde cashbacks. Daarnaast zie je ook meteen het totaalbedrag aan uitbetaalde cashbacks en de daarop berekende commissie.

De voordelen voor klanten

De klanten van KBC kunnen je aanbieding bekijken in KBC Mobile. Als ze je Deal activeren en in je winkel of webshop met een betaalmiddel van KBC betalen, ontvangen ze aan het einde van de maand de cashback op hun rekening.

De voordelen voor jou als ondernemer

KBC Mobile zorgt voor een grotere zichtbaarheid van de lokale aanbiedingen. Als klanten de Dealspagina in Mobile openen, zal de app nieuwe aanbiedingen voorstellen op basis van aanbiedingen die ze ooit hebben geactiveerd en op basis van postcodes die het dichtst in hun buurt zijn.

Zo bereik je met Kate Deals eenvoudig een groot publiek, zonder opstart- of mediakosten. Zo surf je mee op de marketinginspanningen van KBC. Potentiële klanten leren je onderneming of handelszaak kennen. Tegelijkertijd kun je gericht je trouwe klanten belonen met interessante kortingen. Met een gebruikerstevredenheid van 86% scoort Kate Deals supergoed!

Ga van start met Kate Deals >

Tip van UNIZO: bereken je steun voor de 'paaspauze'

Afhankelijk van je sector, heeft de 'paaspauze' (die geldig was van zaterdag 27 maart tot en met zondag 25 april 2021) misschien een impact gehad op je omzet. 

Baat jij een niet-essentiële winkel uit en wil je graag weten op welke steun je kunt rekenen? UNIZO ontwikkelde hier een handige tool voor. Beantwoord enkele korte vragen (over bijvoorbeeld je omzet en aantal personeelsleden), dan zie je meteen op welke subsidies je recht hebt en hoeveel ze bedragen.

Wat zijn de geheimen van het ondernemersbrein?

De Vlaamse topdokter en neuroloog Steven Laureys doet samen met Frédéric Ooms, assistent-professor ondernemerschap aan de HEC Management School van de Universiteit Luik, onderzoek naar de geheimen van het ondernemersbrein.

In een eerste fase hebben de onderzoekers 700 managers en (serial) entrepreneurs in Franstalig België online bevraagd over het omgaan met ongewone situaties en het creatief oplossen van problemen. Serial entrepreneurs zijn ondernemers die continu met nieuwe ideeën komen en bedrijven creëren. De leiding geven ze na een bepaalde tijd uit handen. Laureys en Ooms ontdekten dat ondernemers, vooral serial entrepreneurs, zich flexibeler opstellen en de grootste capaciteit tonen om zich aan te passen aan veranderingen.

In januari zijn Laureys en Ooms een tweede onderzoeksfase begonnen. Ze analyseren de breinen van 30 managers en 30 serial entrepreneurs om na te gaan of hun vorige bevindingen zich ook neurologisch weerspiegelen. Via MRI-scans en metingen van de elektrische activiteit met elektroden willen ze uitzoeken of de gebieden die een rol spelen bij cognitieve flexibiliteit, anders of beter bekabeld zijn bij (serial) entrepreneurs. Ze hopen anatomische en functionele verschillen te ontdekken bij de ondernemers.

De onderzoekers weten nog niet in hoeverre ondernemingszin is aangeboren, of dat je het ook deels kunt aanleren. Laureys vermoedt dat het een combinatie is van de twee. Er is almaar meer bewijs dat onze hersenen kneedbaar zijn.

Het einddoel van het onderzoek is om beter te begrijpen hoe ondernemers denken, en uiteindelijk om starters bijvoorbeeld gerichter te kunnen begeleiden in managementscholen.

Benieuwd hoe we je als startende ondernemer kunnen begeleiden bij KBC? Kom er hier alles over te weten!

PensionStat.be: een nieuw kennisplatform over pensioenen

Begin maart lanceerde Sigedis, de Federale pensioendienst en het RSVZ het online platform PensionStat.be. Je vindt er actuele informatie over pensioenen in België. De FSMA, het Federaal Planbureau en de FOD Sociale Zekerheid ondersteunen het initiatief.

Het doel van Pensionstat.be is met relevante en betrouwbare data bijdragen tot een betere kennis en een grondiger inzicht in de pensioenen in België. Je krijgt niet alleen cijfers en statistieken, maar ook contextinformatie om de data correct te begrijpen.

PensionStat.be biedt regelmatig geactualiseerde, statistische informatie over kernvraagstukken met betrekking tot pensioenen:

  • Wie heeft er allemaal een wettelijk of aanvullend pensioen, in opbouw of in uitbetaling?
  • Hoeveel pensioen hebben die mensen opgebouwd of krijgen ze uitbetaald (gemiddeld, per deciel, mediaan)?
  • Hoe worden die pensioenen opgebouwd of uitbetaald?

Het kennisplatform is in volle ontwikkeling en zal voortdurend evolueren. Zo vind je momenteel wat aanvullende pensioenen betreft, enkel info over de rechten in opbouw. In de toekomst wil Pensionstat.be regelmatig nieuwe cijfers en ook themarapporten toevoegen.

Starten met pensioensparen als zelfstandige? Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen is de meest fiscaal vriendelijke manier om een aanvullend pensioen op te bouwen als zelfstandige. Dat helpt je om je koopkracht tijdens je pensioenjaren te verhogen. Ontdek er hier alles over.