Simuleer je fietslening en fietsverzekering

En ga zonder zorgen de baan op!

Simuleer je fietslening en fietsverzekering

En ga zonder zorgen de baan op!

Overweeg je om een fiets aan te schaffen? Uitstekende beslissing! Of je nu kiest voor een elektrische fiets, koersfiets, tweedehandsfiets of ander stalen ros, fietsen is gezond én leuk. 

Een nieuwe fiets hoeft niet duur te zijn, en ook tweedehands kun je koopjes op de kop tikken. Maar als je graag wilt investeren in een duurder model zonder je spaargeld te gebruiken, kan een fietslening handig zijn. Zo spreid je de kosten van je aankoop in de tijd. 

Vergeet je fiets of speedpedelec ook niet te verzekeren tegen schade of diefstal. Dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan mocht er iets gebeuren, en kun je met een gerust gemoed de weg op. 

Een nieuwe fiets kopen

De ideale fiets gevonden? Om je aankoop te financieren, is het interessant om een lening op afbetaling* aan te gaan. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te raken. Bereken snel hoeveel jij zou afbetalen.

Meer over onze fietslening

Je nieuwe fiets beschermen

Het is verstandig om je droomfiets te verzekeren tegen diefstal en beschadiging. En heb je een platte band of een ongeval? Dankzij onze fietsbijstand (VAB-pechhulp) helpen we je meteen terug op weg in de hele Benelux, 24/7.

Meer over onze fietsverzekering

Wel verzekerd

 • Elke onverwachte beschadiging, vernieling of diefstal van je fiets, overal ter wereld en 24/7
 • Tot 12 maanden na aankoopdatum vergoeden we het verzekerde bedrag van je fiets volledig
 • Accessoires zoals een fietstas, kinderstoel of fietskar, zijn gratis meeverzekerd tot 300 euro. Uitbreiding is mogelijk.
 • Je fietshelm verzekeren we gratis tot 125 euro
 • Fietsbijstand (VAB-pechhulp): ongeval, technisch defect, lekke band, batterijprobleem, vandalisme, diefstal of poging tot diefstal van je fiets? Dan zorgt VAB voor bijstand in de hele Benelux als je fiets zich op een weg bevindt die toegankelijk is voor een bijstandsvoertuig van VAB. Indien nodig brengen we jou, je fiets, je kinderen en fietskar naar de plaats die het meest geschikt is voor herstelling of naar je bestemming.

Niet verzekerd

 • In de all risk verzekering
  • Schade door slijtage of een gebrek aan onderhoud
  • Schade die geen invloed heeft op het gebruik, zoals krassen
  • Schade onder garantie of door een fabricagefout
  • Schade aan de batterij, oplader of losse toebehoren zonder dat er schade is aan de fiets
  • Schade tijdens deelname aan wedstrijden
 • In de verzekering fietsbijstand
  We sturen geen bijstand als je met je fiets niet verder kunt door
  • Een regelmatig terugkerend defect door een gebrekkig onderhoud
  • Schade die je met opzet veroorzaakt, zoals een ongeval door een weddenschap of uitdaging
  • Een defect door het gebruik van niet-originele wisselstukken

De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden.

Goed om te weten

De KBC-Polis voor Uw Fiets is een zaakschade- en bijstandsverzekering. Deze verzekering bevat een allerisicoverzekering voor je fiets, inclusief fietsbijstand in samenwerking met VAB. Op dit product is het Belgische recht van toepassing. De verzekering in deze polis geldt voor 1 jaar. Ze wordt stilzwijgend verlengd, tenzij ze wordt opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag. Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, www.ombudsman.as. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden. Voor een offerte van de KBC-Polis voor Uw Fiets kun je terecht op www.kbc.be, in KBC Touch, in KBC Mobile of bij je expert Verzekeren. De KBC-Polis voor Uw Fiets is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België. Een onderneming van de KBC-groep.

Lees zeker dit informatiedocument voor je de verzekering sluit

Let op, geld lenen kost ook geld.

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.