Aanbod Tak 21-spaarverzekeringen

Aanbod Tak 21-spaarverzekeringen

Ruim aanbod tak 21-spaarverzekeringen

KBC biedt een ruime keuze aan tak 21-spaarverzekeringen. Kom langs en we bekijken samen welke het best aansluit bij jouw behoeften.

Fiscaal sparen

Spaarverzekeringen met fiscaal voordeel kunnen je een belastingvermindering tot 30% op de gespaarde bedragen opleveren, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Aantrekkelijk rendement

Een vaste en zekere rente en daarbovenop mogelijk een jaarlijks niet-gegarandeerde winstdeling.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor een tak 21-spaarverzekering?

Zekerheid én een aantrekkelijk totaalrendement

Wil je sparen met grote zekerheid? Dan is een tak 21-spaarverzekering een goede optie. Het is een soepele vorm van sparen waarbij je op elke storting een vaste rente krijgt, na afhouding van de eventuele taks en instapkost. Als de economische conjunctuur en de bedrijfsresultaten van de verzekeraar het toelaten, is een variabele niet-gegarandeerde winstdeelname bovendien mogelijk.

Fiscaal voordeel

Sommige tak 21-spaarverzekeringen komen in aanmerking voor een fiscaal voordeel. Ze kunnen je een belastingvermindering tot 30% op de gespaarde bedragen opleveren.

Het fiscaal voordelig sparen voor later (in het fiscaal stelsel langetermijnsparen) kan zelfs tot 2.350 euro per jaar oplopen, afhankelijk van je beroepsinkomen. Ook tijdens je pensioen kun je nog genieten van dit fiscaal voordeel, op voorwaarde dat je voldoende belastingen betaalt tijdens je pensioen.

Het maximale bedrag dat je fiscaal voordelig kunt sparen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je op één gespaard bedrag fiscaal voordeel gekregen, dan betaal je belastingen op het eindkapitaal. Afhankelijk van het stelsel waarbij je fiscaal voordeel kreeg, betaal je taks op pensioensparen of op langetermijnsparen. Deze taks betaal je op je 60ste verjaardag, of 10 jaar na de start van het contract, als je ouder was dan 55 jaar bij het sluiten van het contract. De fiscale behandeling kan in de toekomst wijzigen. Lees meer over de fiscale maximumbedragen voor pensioensparen.

Pensioensparen en langetermijnsparen kun je combineren.

Overlijdenswaarborg is mogelijk

In elke tak 21-spaarverzekering kun je een overlijdenswaarborg inbouwen. Zo bescherm je je nabestaanden als je overlijdt. Dat kan interessant zijn als je een woningkrediet aangaat. De premies voor deze aanvullende waarborg halen we elke maand uit het spaartegoed dat je hebt opgebouwd in je tak 21-spaarverzekering.  

Jij kiest zelf de begunstigde die bij overlijden het opgebouwde vermogen ontvangt. Bij fiscale contracten moet je rekening houden met de voorwaarden voor het bekomen van het fiscaal voordeel.

Wat kost een tak 21-spaarverzekering?

  • Voor de meeste tak 21-spaarverzekeringen betaal je eenmalig een verzekeringstaks van 2%. Pensioensparen is vrijgesteld van deze taks.
  • Op de nettopremie (na afhouding van de verzekeringstaks) betaal je een instapkost van 5%.
  • KBC rekent geen jaarlijkse beheerskosten aan op tak 21-spaarverzekeringen.
  • Enkel wanneer je kapitaal opneemt in de eerste 8 jaar van de looptijd, betaal je roerende voorheffing. Bij veel andere beleggingsproducten is die roerende voorheffing altijd verschuldigd.

Tak 21-producten bij KBC

KBC Home & Pension Plan
Een mooi aanvullend pensioen opbouwen op lange termijn en op een fiscaal voordelige manier? Lees meer.

KBC Home & Long-Term Plan
Het KBC Home & Long-Term Plan biedt je een voordelige formule om te sparen voor je pensioen, met fiscaal voordeel. Bekijk de mogelijkheden.

Uit elkaar? Wat met de spaarrekening?

Wat gebeurt er met geld op je spaarrekening wanneer je gaat scheiden of uit elkaar gaat?

Wat gebeurt er met je spaarrekening als je overlijdt?

Bij overlijden is KBC verplicht tijdelijk alle rekeningen te blokkeren. Verneem hoe en wanneer de spaargelden worden vrijgegeven.