Hoe overstappen naar KBC?

Hoe overstappen naar KBC?

Wij regelen alles voor jou binnen 8 werkdagen

Je wilt veranderen van bank? Dat hoeft je geen hoop tijd of geld te kosten. KBC zorgt gratis voor de volledige overdracht van jouw betalingsverkeer naar een rekening bij KBC en dit binnen 8 werkdagen. Je hoeft zelfs niet meer langs bij je vorige bank. 

Bankoverstapdienst

Dankzij de bankoverstapdienst kun je zorgeloos en kosteloos je betalingsverkeer overdragen naar KBC. KBC neemt namelijk het gros van de administratie op zich. Concreet zal KBC samenwerken met je vorige bank. Een greep uit de activiteiten:

  • Doorlopende en overschrijvingsopdrachten met memodatum overdragen
  • Je informeren over je actieve domiciliëringen
  • Je betaalkaarten bij je oude bank schrappen
  • Je oude zichtrekening opzeggen en het saldo overzetten naar een KBC-rekening

Wat moet je zelf in orde brengen?

1. Open een rekening bij KBC

Dit kan eenvoudig online of in onze bankkantoren.

2. Contacteer je debiteuren

Blader door je rekeninguittreksels en noteer van wie je regelmatig betalingen ontvangt. Gebruik de voorbeeldbrief van Febelfin om alle betalers op de hoogte te brengen. Denk bijvoorbeeld aan

3. Vraag nieuwe mandaten voor Europese domiciliëringen op

Als je van zichtrekening verandert, moet je nieuwe mandaten geven aan je schuldeisers zodat zij de verschuldigde bedragen voortaan kunnen innen via je nieuwe zichtrekening. Je kunt het ingevulde standaardformulier van Febelfin opsturen om hen op de hoogte te stellen van je gewijzigde zichtrekening en om nieuwe mandaatformulieren te vragen. Vervolgens zullen je schuldeisers je nieuwe mandaten opsturen, die je ondertekent en terugstuurt naar KBC.

Voorbeelden van schuldeisers

  • Energieleverancier
  • Waterleverancier
  • Telecomoperator

4. Geef de opdracht voor de bankoverstapdienst

Vul het formulier ‘aanvraag bankoverstapdienst’ in, en bezorg dat aan het dichtstbijzijnde KBC-bankkantoor. Die regelt de nodige formaliteiten en zorgt dat alles in orde is binnen de acht werkdagen. Indien je dit wenst, krijg je er nog aanvullende informatie over de bankoverstapdienst.

5. Knip je vorige krediet- en bankkaarten door

En stuur ze terug naar je oude bank. Let wel: heb je een lopend krediet met een van je kredietkaarten? Dan behoud je deze best. De uitgaven kun je voortaan betalen via je rekening van KBC.

6. Verhuis beleggingen van je oude bank

Heb je nog beleggingen lopen bij de vorige bank? Ook die kun je verhuizen. Vraag meer info aan een KBC-bankkantoor in je buurt

Meer info

  • Infobrochure bankoverstapdienst

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen