Snel mee

Nieuwsflash juni 2022

Snel mee

Nieuwsflash juni 2022

Is je bedrijf voorbereid op toenemende inflatie en prijsstijgingen?

Heeft je zaak voldoende liquide middelen op de rekening om geplande betalingen uit te voeren? Een gebrek aan liquiditeit kan je bedrijf in de problemen brengen. Voldoende werkkapitaal is onmisbaar om het hoofd te kunnen bieden aan prijsstijgingen van energie en grondstoffen, om lonen te kunnen betalen en niet in acute geldnood te geraken.

information-expr-quote--glyph
Een goed beheer van je werkkapitaal is heel belangrijk. Als je vandaag niet kunt inschatten hoeveel cash je over 3 maanden beschikbaar hebt, kom je misschien in de problemen. Met deze toepassing weet je op voorhand wanneer er een tekort dreigt, zodat je tijdig kunt ingrijpen.

Kris De Raedt, commercieel adviseur bij KBC

De nieuwe toepassing ‘Inzichten werkkapitaal’ geeft je inzicht in de historiek én verwachtingen van je cashpositie. Je leert hoe je beschikbare middelen de voorbije 365 dagen zijn geëvolueerd en wat je de komende 90 dagen mag verwachten. En je krijgt advies over hoe je dat werkkapitaal en de financiering ervan kunt optimaliseren. Deze toepassing is gratis beschikbaar in je KBC Business Dashboard.

Via analyse naar voorspelling én advies

De toepassing ‘Inzichten werkkapitaal’ vertrekt van de financiële gegevens die beschikbaar zijn voor KBC.

Sara Van Rossem, productmanager KBC: “Hoe meer data we hebben, hoe beter we de evolutie van je werkkapitaal kunnen voorspellen. De analyse gebeurt digitaal: met algoritmes en dankzij artificiële intelligentie analyseert de toepassing ‘Inzichten werkkapitaal’ al die betaaldata. Hierdoor krijg je, op je KBC Business Dashboard, een zicht op de evolutie van je beschikbare middelen in het verleden én een zicht op de toekomstige evolutie.”

Dries De Leye, KBC Working Capital Expert: “Naast analyse en voorspellingen op basis van je historiek krijg je via de toepassing ‘Inzichten werkkapitaal’ ook oplossingen voorgesteld als er een probleem dreigt. De dienst Working Capital Solutions van KBC zoekt mee naar antwoorden op vragen zoals: Hoe kan ik mijn positie als ondernemer beschermen in deze moeilijke tijden? Hoe ga ik om met wanbetalers? Hoe financier ik openstaande facturen? Kan ik betere afspraken maken met leveranciers en afnemers? Wat moet ik doen om mijn supply chain zo kort mogelijk te houden?”

Allemaal elementen die belangrijk zijn om je werkkapitaal te optimaliseren.

Aan de slag

Ben je een Business Dashboard-beheerder? Activeer de toepassing ‘Inzichten werkkapitaal’ in je KBC Business Dashboard.
Ben je geen beheerder? Vraag aan de beheerder van het Business Dashboard om de toepassing te activeren.

KBC beweegt met je mee

Ontdek hoe we samen het beste uit je zaak halen.

Duurzaam ondernemen

Aggéres ontwikkelt duurzamere oplossingen tegen wateroverlast.

De mogelijkheden van een adequaat cookiebeleid

Welke cookies zijn belangrijk voor jouw website? Ontdek enkele opportuniteiten.

Nieuwe regelgeving elektronisch betalen

Nieuwe regelgeving elektronisch betalen op komst voor land- en tuinbouwers. Bereid je tijdig voor!