Nieuwsflash 2021 Augustus

Nieuwsflash 2021 Augustus

Je verzekeringen managen met Kate

Heb je als ondernemer een bedrijfspolis burgerrechtelijke aansprakelijkheid (tot 10 VTE), klop dan zeker eens aan bij Kate. Jouw digitale assistent helpt je bij de indiensttreding van een nieuwe werknemer met de update van je bedrijfspolis.

Daarnaast kun je via Kate de nieuwe personeelsaantallen doorgeven, zodat iedereen in het bedrijf verzekerd is. En Kate toont ook de impact op andere verzekeringen, zoals de bedrijfspolis arbeidsongevallen, de collectieve hospitalisatiepolis
en de groepsverzekering.

Maak nu kennis met Kate

Nieuwe btw-regels e-commerce

 

Sinds 1 juli gelden enkele nieuwe btw-regels voor webshops die goederen versturen vanuit België naar consumenten in andere EU-lidstaten.  • Verkoop je voor minder dan 10.000 euro aan buitenlandse consumenten, dan moet je geen btw-registratie en -aangifte doen in het land waar de consument gevestigd is.
     
  • De btw-vrijstelling voor de invoer van goederen met een waarde van minder dan 22 euro verdwijnt. De leverancier is alleen btw verschuldigd over de effectieve verkoop in de lidstaat van aankomst van de goederen. De invoer op zich is vrijgesteld van btw.
     
  • Voor b2c-afstandsverkopen binnen de EU moet je niet langer een conforme factuur uitreiken in het land van de levering. Voor de afstandsverkoop van ingevoerde goederen blijft de facturatieplicht bestaan.
Ontdek alles over betalen en betaald worden