Wat is contactloos betalen met je debetkaart?

Je kent het wel, de lange wachtrij met mensen die iets willen betalen. Net op dat moment wil je snel een broodje kopen voor je de trein mist. Dan wil je toch dat betalingen snel gaan? Wij ook! Contactloos betalen doe je in no time.

Kleine aankopen zoals een krant, treinticket of dat heerlijke broodje betaal je snel en veilig door simpelweg je debetkaart dicht bij de betaalterminal te houden.

De verwerking van een contactloze betaling is dezelfde als een betaling waarbij je je kaart in de betaalterminal steekt en je pincode ingeeft. Maar dan veel sneller. 

Safety first!

Per transactie kun je tot en met 50 euro contactloos betalen zonder pincode. Boven 50 euro heb je wel je pincode nodig.

Shoppen, iets drinken met vrienden, cinema. Al deze zaken kun je opeenvolgend contactloos betalen tot een totaalbedrag van 150 euro. Is dat maximum bereikt? De betaalterminal zal in dat geval vragen om je pincode in te geven. Daarna kun je weer contactloos verder.

Welke kaart kan ik gebruiken?

Bankkaart contactloos betalen

Contactloos betalen kun je met je debetkaart, prepaidkaart en je kredietkaart. Je kaart moet beschikken over het contactloos logo (vier radiogolfjes).

Betaalterminals waar contactloos betalen mogelijk is, herken je ook aan dat symbool. 

Lap, debetkaart vergeten...

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=KbPCqWFz9NE

Geen probleem! Met jouw K’Ching-app kun je ook heel eenvoudig geld betalen of geld opnemen. 

MobilePay in K'Ching
Vrienden terugbetalen na een avondje stappen? Online shoppen? Dit doe je voortaan zonder kaartlezer dankzij de MobilePay-functie van K'Ching. Scan gewoon de QR-code met je smartphone en voer je geheime code in. Online betalen ging nog nooit zo snel en eenvoudig

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=EtC0ZrWcTAQ

MobileCash in K'Ching
Je hebt cash nodig maar je bent je debetkaart vergeten? Herkenbaar!

Met de MobileCash-functie van K'Ching haal je geld aan de KBC-, CBC- en KBC Brussels-automaat af met je smartphone. Zonder kaart dus!