Waarom beleggen?

Waarom beleggen?

Je hebt al een tijdje gespaard maar je wilt je rendement verhogen? Beleggen kan een oplossing zijn.

Volgende stap na traditioneel sparen en pensioensparen

Heb je al wat spaargeld opzijgezet op een spaarrekening en ben je al aan het sparen voor je pensioen? Dan kun je gaan beleggen om te trachten je rendement te verhogen. Maar het is geen manier om snel geld te verdienen.

Hoger rendement op langere termijn

Beleggen doe je het best met geld dat je kunt missen, want er zijn risico’s aan verbonden. Over een langere tijdshorizon mag je over het algemeen een hoger rendement verwachten en als je belegt in verschillende beleggingsproducten zal dat ook je risico verlagen.

Voor elk wat wils

Waarom beleggen

Beleggen kun je doen in een breed gamma van producten. Het is belangrijk om genoeg informatie op te zoeken voordat je eraan begint. Welk product je uiteindelijk kiest, zal afhangen van je persoonlijke situatie, doelstellingen en voorkeuren. Iemand die meer rendement wil, zal ook meer risico’s nemen en omgekeerd. Daarnaast zal je keuze ook afhangen van je financiële situatie en kennis.

Begin zo vroeg mogelijk

Als je geld voor een langere tijd kunt missen, begin je het best zo snel mogelijk met beleggen. Als je er vroeg mee begint, kun je immers gebruik maken van de kracht van kapitalisatie. Daarbij voeg je het rendement van je belegging toe aan je kapitaal, in plaats van het te laten uitkeren. Zo levert je rendement van de vorige jaren zelf ook rendement op.

Voorbeeld

Grafiek kapitalisatie

Blauwe lijn

Je belegt 10.000 euro en je laat de opbrengst van 5% elk jaar uitkeren. In dit geval levert alleen het belegde kapitaal van 10.000 euro opbrengst op. Na 45 jaar heb je 32.500 euro.

Groene lijn

Je belegt 10.000 euro en je herbelegt de jaarlijkse opbrengst van 5% bij je kapitaal. Na 45 jaar beschik je over maar liefst 89.850 euro.

Deze simulatie is puur illustratief en vormt geen enkele waarborg m.b.t. het toekomstige resultaat.

Bron: KBC Asset Management

Redenen om te beleggen bij KBC

Mooie prestaties
De prestaties van de gemengde fondsen van KBC behoren tot de beste in de markt.

Sterke expertise
KBC staat bekend als beleggersbank en is de Belgische marktleider in beleggingsfondsen en beleggingsverzekeringen.

Ruime bereikbaarheid
Om te beleggen kun je een afspraak maken in je KBC-bankkantoor. Je kunt ook starten via KBC Touch.

Zeer ruim aanbod
KBC beschikt over een zeer ruim aanbod aan beleggingsoplossingen van termijnrekeningen tot beleggingsfondsen en lanceert elke maand nieuwe beleggingsopportuniteiten.

Advies op jouw maat
Via persoonlijk beleggingsadvies op je smartphone kom je snel te weten of beleggen iets voor jou is. We doen je een voorstel voor beleggen én (pensioen)sparen, waarna je eenvoudig kunt starten met beleggen.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

De flexibele spaarrekening voor je kind

De flexibele spaarrekening voor je kind

Geef je (klein)kind een steuntje in de rug met een spaarrekening met derdenbeding.
Wat zijn beleggingsfondsen?

Wat zijn beleggingsfondsen?

Als beginnende belegger zijn beleggingsfondsen een veilige keuze. Maar wat zijn beleggingsfondsen precies? Lees er alles over.
Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Ook voor minder ervaren beleggers (of spaarders) hebben fondsen enkele voordelen. Lees meer.
Periodiek beleggen: gemakkelijker dan je denkt

Periodiek beleggen: gemakkelijker dan je denkt

Meer uit je spaargeld halen? Periodiek beleggen is een gemakkelijke manier. In KBC Mobile krijg je advies op jouw maat of open je in enkele klikken meteen een beleggingsplan. Bekijk je mogelijkheden.