Je reisplannen beginnen met de gratis KBC-Kredietkaart

Heb je reisplannen? Dan komt een kredietkaart goed van pas. Van wereldwijd betalen tot overal geld afhalen, van je eigen limiet bepalen tot gespreid terugbetalen... met de gratis KBC-Kredietkaart maak je je volgende reis.

Vraag je kredietkaart online aan
Nog geen klant? Open eerst een zichtrekening

Van je volgende trip samenstellen ...

Nu de zomer in aantocht is, begin je stiekem weg te dromen naar verre oorden. Heb je je volgende vakantiebestemming al gekozen? Dan is het tijd om je reisvoorbereidingen te starten. Denk onder andere aan het boeken van je verblijf en vervoer.

Boek je je vakantie met je kredietkaart, dan:

 • hoef je niet meteen te betalen, want het bedrag gaat pas de volgende maand van je zichtrekening. Of je kunt je betalingen spreiden over meerdere maanden, als je het KBC Flex Budget aan je kredietkaart koppelt.
 • kun je het optionele en betalende Reispakket - dat 3 verzekeringen bevat - aan je kaart koppelen.
 • ben je beschermd tegen kaartfraude.

Bovendien betaal je géén extra kosten, want de KBC-Kredietkaart is gratis bij zowel een KBC-Plusrekening als KBC-Basisrekening.

Tip: Boek ook je uitstapjes met je kredietkaart

Je kunt niet alleen je hotel, maar ook je activiteiten boeken met je kredietkaart. Ga je musea bezoeken? Leg je uitstapje vast met je kredietkaart.

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=u1yctcNkNy4

... tot een tropisch drankje op het strand bestellen

Het is tijd om erin te vliegen: je gaat ein-de-lijk op vakantie! Waar je ook naartoe gaat, je kredietkaart vergezelt jou in binnen- én buitenland:

 • dankzij het uitgestrekte Mastercard-netwerk kun je wereldwijd betalen, bij handelaars en online.
 • je kunt overal geld afhalen aan automaten. Buiten de eurozone is dit vaak goedkoper voor grotere bedragen.
 • je kredietkaart wordt vaak gevraagd als waarborg, bijvoorbeeld als je een auto huurt. Er wordt dan tijdelijk een bedrag op je kaart geblokkeerd.
 • je hebt altijd en overal een buffer op zak, bijvoorbeeld als je onverwachte uitgaven hebt.
 • je bepaalt zelf hoeveel geld je uitgeeft met je kredietkaart, want je kunt je eigen limiet instellen.

Natuurlijk moet je aanvraag voor een kredietkaart eerst worden goedgekeurd. Je kunt je kredietkaart volledig digitaal aanvragen, 24/7.

Vraag je kredietkaart online aan
Nog geen klant? Open eerst een zichtrekening

Tip: Bereken je vakantiebudget

Hou bij het kiezen van je limiet rekening met je vakantiebudget. Ben je een hongerige foodie die graag nieuwe smaken ontdekt? Check dan vooraf de lokale horecaprijzen, zodat je dit kunt incalculeren.

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=T_tSlxb6G28

Ook na je reis blijft je kredietkaart je 'compagnon de route': wat dacht je van een album met je favoriete vakantiefoto's? Of gewoon meteen je volgende trip boeken, om reisheimwee tegen te gaan? 

Bescherm je reisplannen met het Reispakket

Hoe goed je ook voorbereid bent, er kan altijd iets misgaan. Zorg dus dat je goed verzekerd bent. Met het optionele en betalende Reispakket bij je gratis KBC-Kredietkaart, kun je met een gerust hart vertrekken. In het pakket zitten 3 verzekeringen:

Het Reispakket kost 7,00 euro per maand. Je kunt je pakket beëindigen na de minimumlooptijd van 12 maanden. Let wel: je moet het Reispakket ten laatste de dag vóór het boeken van je vakantie aan je kredietkaart koppelen.

1. Reisannulering

Moet je noodgedwongen je reis annuleren of stopzetten? Dankij de verzekering Reisannulering zijn al je kosten met een maximum van 10.000 euro vergoed.

Wat is verzekerd

 • Plotse ziekte, ongeval of overlijden
 • Ernstige materiële schade aan de hoofdverblijfplaats van de toetreder
 • Weigering van de vereiste vaccins om (vooraf niet bekende) medische redenen
 • Weigering van een visum ondanks correcte procedure waarbij je niet eerder geweigerd werd

Wat is niet verzekerd

 • Zakenreizen
 • Vervoer dat niet dient om van en naar de vakantiebestemming te gaan
 • Annulering of onderbreking door medische aandoeningen of letsels die bestonden op het ogenblik van het boeken van de reis
 • ...

2. Franchise bij schade huurvoertuig

Gestolen of beschadigd huurvoertuig? Met de verzekering Franchise bij schade huurvoertuig krijg je de franchise terugbetaald.

Wat is verzekerd

 • Franchise die minstens 100 euro bedraagt, met een maximale vergoeding van 2.500 euro per schadegeval en per verzekeringsjaar
 • De huur van voertuigen in het buitenland voor privédoeleinden en maximaal 30 dagen

Wat is niet verzekerd

 • Franchise bij huur van aanhangwagens
 • Schade die veroorzaakt is voor of na de overeengekomen huurperiode
 • Als je het huurvoertuig gebruikt voor professionele doeleinden
 • ...

3. Dringende aankopen bij vertraging bagage

Komt je bagage later aan op de luchthaven en moet je daardoor kledij en toiletartikelen nieuw aankopen? De verzekering Dringende aankopen bij vertraging bagage vergoedt de dringende aankopen die je moet doen in afwachting van je bagage.

Wat is verzekerd

 • Bagage meer dan 4 uur te laat: vergoeding van maximaal 250 euro per reis voor alle verzekerden
 • Bagage meer dan 48 uur te laat: extra vergoeding van maximaal 500 euro per reis voor alle verzekerden

Wat is niet verzekerd

 • Wanneer je je bagage bij het vertrek niet in beheer hebt gegeven of wanneer die te laat werd ingecheckt
 • Wanneer je je bagage niet ophaalt
 • ...
Een volledig overzicht van de dekkingen en uitsluitingen vind je in de algemene voorwaarden

Hoe koppel je het Reispakket aan je kredietkaart?

In KBC Mobile kun je het Reispakket koppelen aan je KBC-Kredietkaart.

 1. Vraag je gratis KBC-Kredietkaart aan
 2. Aanvraag goedgekeurd? Meld je aan in KBC Mobile
 3. Kies je kredietkaart onder 'Betaalmiddelen'
 4. Tik op de drie puntjes rechtsboven
 5. Tik op 'Bekijk pakketten' als je nog geen pakket hebt toegevoegd of op 'Beheren' als je al een pakket hebt toegevoegd
 6. Vink het Reispakket aan en lees het bijhorend informatiedocument
 7. Tik op 'Ik neem dit pakket'
 8. Tik op 'Naar tekenen' en volg de instructies
 9. Zodra je hebt getekend, is je pakket geactiveerd

Lees zeker deze informatiedocumenten voor je toetreedt tot de verzekering

Goed om te weten

De KBC-Kredietkaart is een kredietkaart met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever: KBC Bank nv. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank nv.

Het Belgische recht is van toepassing op alle hier genoemde waarborgen. Deze waarborgen behoren tot tak 16 (verzekeringen voor diverse geldelijke verliezen).

Het Reispakket is een verzekering die werd gesloten door KBC Bank bij KBC Verzekeringen. Je hebt enkel recht op vergoeding als je bij het reserveren en betalen van het reiscontract of huurcontract van het huurvoertuig al bent toegetreden tot deze verzekering en je op het moment van het schadegeval de toetreding nog niet hebt opgezegd. Je moet dus ononderbroken in het bezit zijn geweest van een actieve kredietkaart en toegetreden blijven tot dit Reispakket.

De verzekering eindigt van rechtswege wanneer het contract tussen KBC Bank nv en de verzekeraar wordt stopgezet.

Elke kredietkaarthouder kan op ieder moment beslissen of hij wil toetreden tot het Reispakket. De verzekeringsdekking start op het eerste uur van de dag volgend op de toetreding. De verzekeringsperiode duurt minstens 1 jaar. Uittreden kan, na deze periode, op elk moment door het digitale proces in KBC Mobile te doorlopen of door de stopzetting te laten registreren in een KBC-kantoor.

De dekkingsvoorwaarden zijn beschikbaar in elk KBC-kantoor of op www.kbc.be/kredietkaart. Alleen de algemene voorwaarden bepalen je recht op een tegemoetkoming van de verzekeraar. De volledige lijst met uitsluitingen is terug te vinden in de algemene voorwaarden.

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement,  Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 of bij ombudsman@ombudsfin.be, www.ombfin.be. Bij klachten over de verzekering kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.bewww.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Vraag je kredietkaart online aan
Nog geen klant? Open eerst een zichtrekening