Fiets- of steplening

Scherp tarief van 3,79%
  • Sluit je lening tegen een scherp tarief
  • Fiets of step
  • Simuleer je lening online en vraag meteen aan
Bereken en vraag je fiets- of steplening aan

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 1.500 euro met een looptijd van 24 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 3,79%, betaal je 24 maandelijkse aflossingen van 64,96 euro of in totaal 1.558,91 euro. Tarief geldig vanaf 04-04-2024 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een (elektrische) fiets, aangekocht door een particulier.

Waarom kiezen voor de fiets- of steplening bij KBC

Met een elektrische fiets of met een plooifiets overbrug je vlot de kilometers naar je werk. En een goede koersfiets of mountainbike voert je tijdens dat uitstapje moeiteloos door de heuvels. En met een step kun je in de stad snel uit de voeten. Maar aan een degelijke fiets hangt uiteraard een degelijk prijskaartje. De fiets- of steplening van KBC biedt een oplossing!

Meer over de fiets- of steplening van KBC

fietslening voor een mountainbike

Om je aankoop te financieren, is het voor jou misschien interessanter om een lening op afbetaling aan te gaan. Zo betaal je gespreid en hoef je niet meteen aan je spaargeld te raken. KBC biedt je een lening op maat van jouw toekomstige fiets!

  • Deze fiets- of steplening kun je aangaan voor elk type fiets of step, nieuw of tweedehands. Denk maar aan een e-bike, bakfiets, koersfiets, mountainbike, vouwfiets, elektrische step, ..
  • Je leent minimaal 500 euro. Afbetalen doe je maandelijks, gespreid over minstens 1 jaar.

Een voorbeeld

Je laat je oog vallen op een elektrische fiets van 1.800 euro. Zoveel heb je echter niet nodig. Je besluit een fietslening aan te gaan van 1.500 euro en je wilt die afbetalen op twee jaar tijd. Dan betaal je elke maand 63,28 euro af.

Wist je dat je in KBC Touch en in KBC Mobile makkelijk je lening simuleert en aanvraagt? Zo krijg je meteen je persoonlijke tarief te zien, net als in je kantoor. Handig, toch? Bewijs: al 80% van onze klanten vragen hun lening online aan. Heb je een vraag, of wil je advies? De medewerkers van KBC Live helpen je graag verder.

In KBC Touch en in KBC Mobile krijg je bovendien een volledig overzicht van je lening.

Zo zie je snel:

  • Hoeveel je nog moet betalen
  • Wanneer de volgende terugbetaling plaatsvindt
  • Hoe lang je lening nog loopt en hoeveel je per maand betaalt

Je hoeft trouwens geen KBC-zichtrekening te hebben om een fietslening aan te vragen. Op onze website kun je vlot je fietslening simuleren en aanvragen.

Bereken snel hoeveel jij zou afbetalen

Benieuwd hoeveel jij per maand zou afbetalen? Bereken het met onze simulator. Probeer gerust verschillende scenario’s uit! Spreekt ons aanbod jou aan? Dan kun je je lening online afsluiten, wanneer het jou past.

Gebruik je je fiets voor het woon- en werkverkeer? Dan verdien je je nagelnieuwe fiets zo terug, want je komt in aanmerking voor een belastingvrije fietsvergoeding*.

Hoe het werkt? Simpel, per kilometer die je fietst krijg je van je werkgever 0.23 euro. En dat loopt op. Fiets je bijvoorbeeld 20 kilometer heen en terug naar het werk met je elektrische of gewone fiets, dan kan je rekenen op een vergoeding van 4,60 euro per dag. Doe je dat 220 dagen op een jaar, dan verdien je 1.012 euro. Die fietslening van 1.800 euro? Dat bedrag fiets je in minder dan 2 jaar terug bij elkaar.

*De fietsvergoeding is een gunst. De werkgever kan zelf beslissen ze al dan niet toe te kennen en beslist ook zelf over het bedrag. Meer info op de website van FOD Financiën.

Van elektrische fiets tot mountainbike, deze fietsverzekering dekt je nieuwe tweewieler wereldwijd tegen diefstal en beschadiging. Lees hier meer.

* Details van de fiets- of steplening op afbetaling

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.