Beleggen met tarieventransparantie

De bescherming van de belegger centraal bij MiFID II en KBC

Beleggen met tarieventransparantie

De bescherming van de belegger centraal bij MiFID II en KBC

De uitgebreide service van KBC

De stap zetten naar beleggen is voor veel mensen groot. Nochtans levert beleggen potentieel meer op dan een spaarrekening. Alleen is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Actief fondsenbeheer, beleggingsadvies, vermogensanalyse, advies over successieplanning,... De diensten die je van KBC kunt krijgen, zijn talrijk. Er komt tenslotte veel kijken bij beleggen: een strategie bepalen, de data analyseren, het juiste moment afwachten, de financiële dagbladen lezen, en noem maar op. 

Altijd transparant

Afhankelijk van je beleggingsstijl, nemen de experts van KBC die tijdrovende taken van je over en geven ze je de nodige ondersteuning. Daarbij houden ze altijd rekening met de MiFID II-regelgeving. Zoals je van ons mag verwachten, doen we dat met transparantie en een open communicatie.

Wat verandert er voor jou?

Niet veel eigenlijk. Zul je nu plots meer moeten betalen voor deze diensten? Nee, absoluut niet. De tarieven blijven exact hetzelfde. De nieuwe regels zijn eerder van invloed op de volgende zaken:

  1. Als je op gesprek komt voor beleggingsadvies, ontvang je naast de ‘wettelijke info’ ook een gepersonaliseerd overzicht van het advies. Op dat overzicht staat dan bijvoorbeeld vermeld welke tarieven je betaalt als je belegging A verkoopt of belegging B koopt.
  2. KBC bezorgt je jaarlijks een overzicht van alle tarieven en taksen. Hierbij vind je een overzicht van veelgestelde vragen
  3. We drukken alle tarieven voortaan uit in euro. In geval van vreemde munten zetten we ze om naar euro. Je vindt hier een overzicht van de meest recente wisselkoersen.

Wat is MiFID II?

Beleggen, belegger, beurs, wisselkoers, aandeel, beurskoersen, transparant, transparantie, mifid, mifid 2, mifid ii, tarieven, kosten, tarieventransparantie, kostentransparantie

MiFID is niets nieuws onder de zon. In 2007 werd deze Europese richtlijn al ingevoerd om de concurrentie en transparantie op de financiële markten te bevorderen én om jou als belegger te beschermen. Daarom kun je erop rekenen dat KBC je voorstellen doet die gebaseerd zijn op je financiële situatie, beleggingsdoelen en houding ten opzichte van risico en rendement.

Het belang van de belegger staat ook centraal bij MiFID II, de herziening van de richtlijn die in werking trad op 1 januari 2018. Zoals altijd bij KBC, krijg je daarom duidelijke informatie over de tarieven, de risico’s en de strategie van de beleggingsproducten.

Meer weten?

Deze brochure verduidelijkt hoe KBC omgaat met de MiFID-richtlijnen, wat dat voor jou betekent en wat je op welk moment in het beleggingsproces precies van ons mag verwachten.