Beleggen voor jongeren

Beleggen met je zakgeld of met je kerstcenten? Slim gezien. Zo zorg je als jongere al voor een mooie start voor later. Het kan bovendien makkelijk met een beleggingsplan. Je stort al vanaf 25 euro per maand. Je belegt bovendien gespreid in de tijd. Zo loop je niet het risico dat je op een ongunstig moment instapt. Start je jong met beleggen, dan kun je je belegging langer laten lopen en kan je kapitaal steeds verder aangroeien.

Start met beleggen op je smartphone
Start met beleggen op je smartphone

Hoe langer je belegging loopt, hoe meer ze kan opbrengen

Starten met beleggen voor jongeren

Je kunt sparen maar beleggen bied je een goed alternatief om je geld te laten renderen als je de belegde bedragen niet meteen nodig hebt. En hoe jonger je begint met beleggen, hoe interessanter het wordt.

Want hoe langer je belegging loopt, hoe meer ze kan opbrengen. Als je de opbrengsten telkens opnieuw belegt, kan je kapitaal steeds sneller aangroeien.

Start met beleggen op je smartphone
Start met beleggen op je smartphone

Gespreid beleggen voor jongeren

Jong beleggen

Met een beleggingsplan beleg je in één of meerdere fondsen. Kies je daarbij voor een gemengd fonds, dan beleg je in tal van aandelen en obligaties. Zo spreid je je beleggingsrisico en maak je meer kans op rendement.

Je kunt je risico nog verder spreiden, door je stortingen te spreiden over het jaar heen. Zo kun je maandelijks een klein bedrag vanaf 25 euro in je beleggingsplan storten, in plaats van 1 keer per jaar een groot bedrag.

Het voordeel hiervan? Je investeert aan een gemiddelde jaarprijs. Je loopt dus niet het risico dat je je hele bedrag op het verkeerde moment investeert. Door te kiezen voor automatisch beleggen, wordt maandelijks een vaste som van je rekening in je beleggingsplan gestort. 

Start met beleggen op je smartphone
Start met beleggen op je smartphone

Welke kosten zijn er aan beleggen verbonden?

Een KBC-Beleggingsplan is volledig gratis. Je betaalt niets extra boven op de gebruikelijke kosten van de gekozen beleggingsfondsen. De exacte kosten vind je terug in de essentiële beleggersinformatie van de gekozen fondsen. Je kunt ze ook in je KBC-kantoor opvragen.

Welke risico's zijn er aan beleggen verbonden?

Houd er rekening mee dat beleggingen ook risico’s inhouden. De waarde van je beleggingen kan schommelen en je beleggingen kunnen verlies oplopen.

Hoewel je op elk moment over het geld in je beleggingen kunt beschikken, wordt aangeraden om je geld voor een langere periode te beleggen. Zo krijgen dalende koersen de tijd om zich te herstellen. Beleg dus enkel wat je gedurende minstens enkele jaren kunt missen.

Start met beleggen op je smartphone
Start met beleggen op je smartphone

Meer info over beleggen voor jongeren?

Wil je meer weten over beleggen voor jongeren? Of ben je jonger dan 18 jaar en wil je weten hoe je al kan starten met beleggen? We helpen je graag op weg! Neem contact met ons op.