tak-23-levensverzekeringen-hero-image.jpg
Tak 23-levensverzekering

Tak 23-levensverzekeringen

  • Ruim aanbod tak 23-levensverzekeringen
  • Kies wie je kapitaal ontvangt bij overlijden
  • Hoger rendement mogelijk
Maak een afspraak

Wat zijn tak 23-levensverzekeringen?

Een tak 23-levensverzekering combineert een levensverzekering met een belegging in één of meerdere fondsen. Die fondsen beleggen voornamelijk in aandelen, obligaties, liquiditeiten, vastgoed of een combinatie ervan. Het rendement van deze 'beleggingsverzekering' is dus afhankelijk van de prestaties van die belegging. 

Waarom kiezen voor een tak 23-levensverzekering?

Je bent op zoek naar een hoger rendement

Tak 23-beleggingsverzekeringen houden steeds een mogelijk risico in omdat het rendement verbonden is aan beleggingsfondsen. Daartegenover staat dan wel een potentieel aantrekkelijk rendement, voornamelijk als je een ruime beleggingshorizon hebt. 

Je wilt je erfenis zo goed mogelijk plannen

Een tak 23-beleggingsverzekering is ook een levensverzekering, dat betekent onder andere dat na je overlijden het geld snel ter beschikking gesteld wordt van de begunstigde die jij hebt aangeduid. Bovendien kun je ook besparen op erfbelasting door een deel van je vermogen bij overlijden (of later) te laten toekomen aan je kleinkinderen via een tak 23-levensverzekering. Dit noemen we 'generation skipping'.

Wat brengt een tak 23-levensverzekering op?

Bij tak 23-beleggingsverzekeringen is het rendement verbonden aan dat van één of meerdere beleggingsfondsen. Afhankelijk van de gekozen beleggingsmix loop je dus een beperkt tot hoger risico. Het rendement is immers afhankelijk van de beleggingsresultaten en de waarde-evolutie van de fondsen. De waarde van zo'n fonds kan schommelen doorheen de tijd, zowel gunstig als ongunstig. Het financieel risico dat daarmee verbonden is, wordt gedragen door jou als verzekeringnemer van het verzekeringscontract.

Heb je liever wat meer zekerheid? Kies dan voor een tak 23-beleggingsverzekering met kapitaalbescherming op einddatum.  

Wat kost beleggen in een tak 23-levensverzekering?

Hoeveel geld heb je nodig om te beleggen?

Dat is afhankelijk van het type beleggingsverzekering dat je kiest. KBC biedt formules aan waarin je al vanaf 25 euro per maand kunt beleggen, maar ook voor grotere bedragen hebben we een ruim assortiment aan beleggingsfondsen.

Wat zijn de kosten?

Voor de meeste beleggingsverzekeringen betaal je instapkosten, een jaarlijks beheerloon en een verzekeringstaks van 2%. In tegenstelling tot veel andere beleggingen, betaal je volgens het huidige fiscale regime geen roerende voorheffing op de opbrengst van je tak 23-beleggingsverzekering (tenzij het gaat om beleggingsfondsen met een (gedeeltelijke) kapitaalbescherming). Alleen al omwille van fiscale risicospreiding kan het daarom interessant zijn om een deel van je vermogen in beleggingsverzekeringen onder te brengen.

Waar vind je het aanbod van KBC?

Het volledige aanbod vind je in de fondsenzoeker met de zoekterm 'KBC-Life'. Natuurlijk kun je ook steeds terecht bij de medewerkers in een KBC-bankkantoor.

Maak een afspraak