Start met beleggen met advies

Start met beleggen met advies

De tijd dat het ‘gewone spaarboekje’ een mooie rente opleverde, ligt al enkele jaren achter ons. De rente staat dan ook historisch laag. Bovendien zijn er geen aanwijzingen dat dit op korte termijn zal wijzigen.

Dat neemt niet weg dat er nog altijd goede redenen bestaan om geld opzij te zetten op een spaarboekje, denk maar aan veiligheid, flexibiliteit, en ja, vertrouwdheid. Maar als manier om je geld te laten opbrengen, is het vandaag niet ideaal.

Wist je dat
Terwijl er bijna geen rendement valt te halen met je spaarboekje, holt de inflatie wel je koopkracht uit. Met andere woorden: blijft je spaargeld gelijk en bedraagt de jaarlijkse inflatie 2%? Dan kun je na 1 jaar voor 2% minder spullen kopen.

Beleggen kan gelukkig een antwoord geven en mogelijk de nodige extra’s genereren boven op je spaargeld. Neem wel altijd een aantal basisregels in acht: denk aan een goede spreiding, voldoende langetermijnperspectief en een spaarbuffer aanhouden om onvoorziene kosten op te vangen.

Je staat er ook niet alleen voor. Bij KBC hebben we een heleboel experts die je graag begeleiden en adviseren. Zowel voor startende als meer ervaren beleggers, voor kleine als grote vermogens en voor periodieke beleggingen als een eenmalige bedrag (of beide natuurlijk).

Persoonlijk beleggingsvoorstel, rechtstreeks op je telefoon

Hedendaagse technologie maakt het mogelijk om je een beleggingsvoorstel te geven waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Aangepast aan jouw persoonlijke beleggingswensen. Wil je bijvoorbeeld een beleggingsplan afsluiten om elke maand een kleine som te beleggen? Met enkele tikken ga je van start.