Start met sparen of beleggen voor je kleintje

En krijg een gratis, zachte Bumba-badcape cadeau

Ontdek hoe jij het beste spaart of belegt

Wil je graag een centje opzijzetten voor je superheld(in)?

Da's slim! Zo leg je een mooie basis, voor later wanneer je niet-meer-zo-kleine lieverd het goed zal kunnen gebruiken.

Kies hieronder hoe je wilt sparen of beleggen voor je kleintje tot en met drie jaar en krijg je Bumba-badcape gratis thuisbezorgd!

Hoe ontvang je de Bumba-badcape?

Stap 1

Open een spaar- of beleggingsproduct voor je (klein)kindje van 0 tot en met 3 jaar. De deelnemende spaarproducten zijn de  KBC-SpaarrekeningKBC-Groeispaarrekening of de KBC-Pamperrekening (een KBC-Groeispaarrekening kun je openen voor je ongeboren kindje). Het deelnemende beleggingsproduct is de KBC- Beleggingsverzekering

Stap 2

Stel een automatische spaaropdracht in waarbij de eerste storting binnen de 30 dagen wordt uitgevoerd. Je kunt dit instellen in KBC Touch, KBC Mobile of in het kantoor.

Stap 3

Vul het registratieformulier in. Je kunt één Bumba-badcape aanvragen per kindje.

Stap 4

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan*, dan versturen we je Bumba-badcape naar het leveringsadres dat je doorgaf. Je ontvangt de badcape in maximaal 2 maanden.

Geld opzijzetten voor later is altijd een goede beslissing. Houd er wel rekening mee dat aanhoudende prijsstijgingen kunnen leiden tot een waardeverlies van het gestorte bedrag.

Ontdek hoe jij het beste spaart of belegt:

De Beleggingsverzekering


De rente blijft laag. Dat maakt beleggen een interessant alternatief voor het klassieke sparen. Het mogelijke rendement is hoger, en je hebt een lange beleggingshorizon als het kindje nog jong is. Stel: je stort vanaf de geboorte of eerste levensjaren van je kind tot de 18e verjaardag elke maand een vast bedrag in een beleggingsverzekering. Dan kan dat, onder andere door het kapitalisatie-effect, op termijn een mooie opbrengst geven.

Ontdek deze beleggingsvorm

De Pamperrekening

Proficiat met de komst van je kindje! Je kijkt er vast naar uit om hem of haar binnenkort eindelijk te leren kennen. Was je van plan om een rekeningnummer te vermelden op het geboortekaartje? Dan is een pamperrekening ideaal. Het is een spaarrekening die je kunt openen nog voor je kindje geboren is. En natuurlijk kun je er na de geboorte gewoon verder mee sparen voor je kindje. Handig, niet?

Ontdek deze spaarformule

De KBC-Spaarrekening

Met een KBC-Spaarrekening staat het spaargeld op naam van het kindje zelf. Je kind is dan al meteen eigenaar van het geld, al kan hij of zij er als minderjarige nog niet aan. Zodra je oogappel 18 wordt, krijgt hij of zij het volledige zeggenschap over de rekening. Een ideale manier om je jongvolwassene met geld te leren omgaan.

Mooi meegenomen: je hoeft geen schenkbelasting te betalen zolang je onder de jaarlijkse grens blijft. En mocht een van de ouders overlijden, dan is er ook geen successiebelasting verschuldigd.

Ontdek de KBC-Spaarrekening

De KBC-Groeispaarrekening

Een KBC-Groeispaarrekening staat op jouw naam. Daarmee behoud je de controle over het spaargeld. Jij bepaalt op welk moment het kind het spaargeld mag krijgen: bijvoorbeeld als hij of zij meerderjarig wordt, gaat studeren of een woning koopt. Tot die dag kun je ook altijd gratis het spaargeld opvragen, de begunstigde wijzigen of de datum van vrijgave aanpassen.

Ontdek de KBC-Groeispaarrekening