Beleggen voor een kind

Beleggen voor een kind

Een financieel duwtje in de rug voor later

  • Beleg meerdere kleine sommen of een eenmalig bedrag
  • Kies zelf wanneer het bedrag naar je gekozen begunstigde gaat
  • Maak meer kans op een hogere opbrengst  
Start met beleggen voor een kind

Een mooi startkapitaal voor het volwassen leven

Vervul jij een belangrijke rol in iemands jonge leven, bijvoorbeeld als (groot)ouder, tante of peter? Dan draag je graag bij aan een mooie toekomst voor dat kind. Gaan studeren, een woning kopen of andere doelen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Door (vroeg) te starten met beleggen, kun je het kleintje later een mooi startkapitaal overlaten. De beleggingsverzekering KBC-Life Solutions4 is specifiek bedoeld om op een toegankelijke manier een kapitaal op te bouwen voor iemand anders, zoals een kind dat je nauw aan het hart ligt.

KBC-Life Solutions4 samengevat

  • Je kiest je begunstigde, een kind of een andere dierbare dat het bedrag mag ontvangen.
  • Je kiest de einddatum, en die kun je tussentijds nog aanpassen. Mocht je vroegtijdig overlijden, gaat je bedrag op dat moment naar je gekozen begunstigde. Je kunt, indien nodig, ook altijd tussentijds je bedrag gedeeltelijk of volledig terug opvragen.
  • Je kiest hoeveel je belegt, vanaf 10 euro per maand kun je al starten in een maandelijks plan, of je kunt kiezen voor een eenmalige storting.

KBC-Life Solutions4 is een beleggingsverzekering van het type tak 23. Je belegt daarmee in een verantwoord beleggingsfonds dat investeert in bedrijven en landen die rekening houden met de ESG-pijlers (milieu, sociale thema’s en goed bestuur). Het fonds bestaat uit een mix van aandelen en obligaties en het wordt voor jou beheerd door professionele fondsbeheerders.

Welk rendement kun je verwachten?

Beleggen doe je op de lange termijn, want je opbrengst kan tussentijds schommelen maar uiteindelijk zijn er doorheen de tijd meer goede dan slechte jaren op de beurs. Beleg je lang genoeg? Dan zal het positieve effect in principe het negatieve uitvlakken. Dit beleggingsfonds biedt geen kapitaalbescherming. Het rendement is dus niet gegarandeerd, maar met beleggen maak je meer kans op een mooie opbrengst dan met enkel sparen

Welke kosten betaal je?

Je betaalt 2,5% toetredingskosten en 2% verzekeringstaks per storting, maar er zijn geen uitstapkosten en de beheerskosten zitten al automatisch verrekend in de netto-inventariswaarde van het fonds. 

Start met beleggen voor een kind

Heb je liever nog een woordje uitleg? Dan ben je altijd welkom in je KBC-kantoor of bij KBC Live.

Meer info

Op dit product is het Belgisch recht van toepassing. Het fonds heeft een onbepaalde duur. De verzekering eindigt bij het overlijden van de verzekerde of op einddatum van het contract. Bij klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 kun je terecht bij Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. tel. 016 43 25 94. Bereik je geen passende oplossing, dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûsplantsoen 35, 1000 Brussel, info@ombudsman.as, die optreedt voor de hele sector. Of surf naar www.ombudsman.as. Je behoudt altijd het recht om een gerechtelijke procedure te starten.