Fraude via malware

Fraude via malware

Wat is malware?

Malware stamt af van het engelse “malicious software”. Het is een verzamelnaam voor allerlei soorten kwaadaardige en schadelijke software, vaak ontworpen met een crimineel doel. Malware  stoort en manipuleert de normale computerprocessen met als doel informatie te stelen of malafide acties uit te voeren.

Steeds vaker verspreiden criminelen ‘banking malware’. Deze computervirussen zijn specifiek gemaakt om mensen tijdens het bankieren te misleiden tot het doorgeven van betalingsopdrachten of van vertrouwelijke informatie.

Malware slaagt er vaak in om zich ongevraagd en ongemerkt op je computer te installeren, meestal via het openen van een besmette bijlage bij een e-mail of door het klikken op een hyperlink van een geïnfecteerde website.

Hoe kan ik mij beschermen tegen malware?

Installeer Trusteer Rapport als je KBC-Online for Business gebruikt. 

Trusteer Rapport is een beveiligingssoftware die complementair is met je virusscanner en firewall en erop gericht is kwaadaardige software (financiële malware) te detecteren en te neutraliseren. Na installatie van de software wordt je browser bij het gebruik van KBC-Online for Business van een extra beschermingslaag voorzien. Lees meer over Trusteer Rapport.

Hoe internetfraude melden?

Hoe internetfraude melden?

Samen veiliger bankieren en surfen

Samen veiliger bankieren en surfen

Antivirussoftware voor 39,95 euro per jaar. Dit aanbod geldt alleen voor KBC-klanten.