Jobstarter?

Ontdek welke financiële opportuniteiten er zijn

Jobstarter?

Ontdek welke financiële opportuniteiten er zijn

Je bent jong, nog niet zo lang afgestudeerd en je zit boordevol plannen. Je eerste job heb je net beet en binnenkort stroomt ook je loon binnen. En dan? Eens helemaal los gaan of eerder spaarzaam zijn met je geld? Die keuze maak je vanaf nu lekker zelf!

Onthoud wel: starten met werken brengt sowieso tal van kosten met zich mee, maar ook financiële opportuniteiten. Laat je loon op een rekening bij KBC storten en ontdek welke voordelen dat heeft. Vanaf nu bepaal jij welke richting je aan je toekomst geeft!

Lees snel meer over de financiële opportuniteiten rond

Regel vlot je dagdagelijkse bankverrichtingen

Onze gratis zichtrekening is geschikt voor al je dagdagelijkse bankverrichtingen. Wil je er meer uithalen? Dan kun je gemakkelijk uitbreiden met extra opties, of een zichtrekening op maat openen.

Voor jongeren tot en met 24 jaar is er de gratis jongerenrekening. Voor elk wat wils dus.

Geef jezelf meer ademruimte en gemoedsrust

Een citytrip, een nieuw paar sneakers of restaurantbezoek? De boog hoeft niet altijd strak gespannen te staan. Onze kredietkaarten zijn ideaal voor occasioneel gebruik en voor grote uitgaven. Waarom? Je kunt het volledige bedrag op een vaste dag in de maand of gespreid over enkele maanden terugbetalen. Bovendien geniet je extra bescherming.

Hou je liever de controle over je uitgavenbudget? Dan is onze prepaidkaart een handige oplossing. Je bepaalt op voorhand hoeveel je maximaal uitgeeft.

Leg een spaarpot aan en bereik je doelen

Met onze gratis spaarrekening leg je op je eigen tempo een spaarpotje aan dat je op ieder moment kunt aanspreken. Altijd handig als je eens een onverwachte uitgave hebt.

Of misschien spaar je wel voor een bepaald doel? Dat kan natuurlijk ook.

Geef jezelf een duwtje in de rug voor later

Het is wellicht nog een ver-van-je-bedshow, maar om later van een zorgeloos pensioen te genieten, begin je best op tijd met pensioensparen.

Met een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering leg je een reserve aan voor je oude dag. Het maakt niet uit of je net begint te werken of al een aantal jaren aan het werk bent. Pensioensparen is interessant. Je bouwt immers kapitaal op en geniet belastingvermindering.

Benut het potentieel van je spaargeld

Nu de rente laag staat, biedt beleggen mogelijk een alternatief om je spaargeld te laten renderen. En wel hierom: begin je met beleggen als je 20 bent, dan heb je er op je 35e al 15 beleggingsjaren opzitten.

Hoe langer je kunt beleggen, hoe interessanter het wordt dus. Bovendien is het eenvoudig om een beleggingsplan te openen, ook in KBC Mobile.

Maak je plannen waar

Gaan en staan waar je wilt of je eigen stek hebben. Wie wil dat nu niet? Helaas ligt dat niet altijd voor de hand. Vaak kost het je een smak geld. Een lening voor je voertuig of je woning komt dan zeker van pas. Zo hoef je niet in een keer al je spaarcenten aan te spreken en heb je altijd iets achter de hand.

Is je wasmachine plots defect, heb je plannen voor een wereldreis of kost je hobby handenvol geld? Dan kun je natuurlijk ook een persoonlijke lening aangaan. 

Verzeker jezelf van een leven zonder veel zorgen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar moest je toch iets voorhebben, dan zijn er nog altijd de verschillende verzekeringen die je bij KBC kunt aangaan voor je voertuig, je woning of voor jezelf en je naasten. Zo ben je altijd gerust.

Zet je huurwaarborg op een geblokkeerde rekening

Ben je van plan een huis of appartement te huren? Dan is het openen van een geblokkeerde rekening voor de huurwaarborg een goed idee. Op die manier kan niemand er tijdens de duur van het huurcontract aan. Noch de huurder, noch de verhuurder.

Meer weten over jouw ideale financiële opportuniteit?

Maak je keuze