Heb je een vraag over onze verzekeringen?

Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag over onze verzekeringen?

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wonen

Nee. Als je vluchtelingen opvangt in je woning, blijft de dekking voor je woning gewoon van kracht.

Nee. Als je vluchtelingen opvangt in je tweede verblijf, blijft de dekking voor die woning gewoon van kracht.

We voorzien wel een uitbreiding en doen een afstand van verhaal op de vluchtelingen-bewoners. Dat betekent dat KBC de kosten van de eventuele schade niet van de vluchtelingen zal terugvragen als ze aansprakelijk zijn voor schade aan de woning. De uitbreiding gebeurt automatisch en is gratis. Je hoeft ons ook de namen van de vluchtelingen niet mee te delen.

Gezin

  • Ja, de vluchtelingen worden beschouwd als verzekerden als ze bij jou in je hoofdverblijfplaats verblijven. De eventuele schade die vluchtelingen aan derden toebrengen (dus andere personen dan het gastgezin), is verzekerd.
  • De eventuele schade die de vluchtelingen onderling aan elkaar toebrengen, is verzekerd als ze daarvoor aansprakelijk zijn. De schade die de aansprakelijke aan zichzelf of de eigen goederen veroorzaakt, is niet verzekerd.
  • De vluchtelingen worden ook beschouwd als verzekerden als ze zelf geen verzekering hebben.

Ja, als de vluchteling in België een geldige verblijfstitel heeft. Neem daarvoor zeker contact op met je verzekeringsagent of je KBC-bankkantoor.

Als je een KBC-Gezinspolis hebt, is je aansprakelijkheid gedekt.

Auto

Nee, KBC mag wettelijk enkel wagens met een Belgische nummerplaat verzekeren.

Nee, je moet daarvoor niets doen. De bestuurder is gedekt onder de KBC-Polis voor Uw Voertuig/KBC-Polis Personenauto. De bestuurder moet wel een geldig rijbewijs hebben. De schade die de vluchteling/de andere bestuurder met de wagen veroorzaakt aan anderen is verzekerd, zowel de materiële schade (blikschade, schade aan gebouwen, enz.) als de lichamelijke schade (doden of gewonden).

Reizen

Een negatief reisadvies door een oorlogssituatie is geen geldige reden om je reis te annuleren. Neem zeker contact op met je reisbureau, touroperator of vervoersmaatschappij om de annulatie van je reis te bespreken.

Nee, je annulatiekosten worden niet vergoed. Neem zeker contact op met je reisbureau, touroperator of vervoersmaatschappij om de mogelijke annulatie van je reis te bespreken.