autoverzekering voorlopig rijbewijs

Autoverzekering met voorlopig rijbewijs (Start2Drive)

 • Je kind is mee verzekerd in je autoverzekering
 • Bestuurdersverzekering tegen extra voordelig tarief
 • Geen extra franchise na een ongeval
Neem je kind op in je autoverzekering
Neem je kind op in je autoverzekering

Wat is Start2Drive?

Start2Drive is onze goedkope autoverzekering voor jongeren onder de 30 die met de personenwagen van hun ouders leren autorijden.

• Je betaalt geen extra premie voor de verplichte  aansprakelijkheidsverzekering (BA) en omnium

• Je betaalt geen extra franchise bij een ongeval in fout

• Als je een bestuurdersverzekering neemt, krijg je een fikse korting. Die vergoedt de medische kosten, blijvende invaliditeit of overlijden van de bestuurder na een verkeersongeval. Lees zeker de informatie over onze bestuurdersverzekering

Deze voordelen gelden de eerste 24 maanden na het behalen van het voorlopig rijbewijs.
 

Waarom Start2Drive?

Als jonge bestuurder bouwt je kind zo een eigen rijhistoriek op. Als hij of zij dan later zelf een autoverzekering bij ons afsluit, krijgen ze als jonge bestuurder meteen een voordeliger tarief.

Hoe activeer je Start2Drive?

Registreer je kind binnen de 12 maanden na het behalen van het voorlopig rijbewijs als bestuurder in je autoverzekering. Dat doe je heel eenvoudig in KBC Mobile of KBC Touch. Zo ben je zeker dat je zoon of dochter goed verzekerd de weg op gaat.

Lees zeker het informatiedocument voor je de verzekering sluit

Goed om te weten

 • Op dit product is het Belgisch recht van toepassing.
 • De verzekeringen in deze polis gelden voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend verlengd tenzij ze worden opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 (gratis) of 078 15 20 45 (betalend), fax 016 86 30 38. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be.
  Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.
 • Voor een offerte van de KBC-Polis voor Uw Voertuig kun je terecht op onze website, in KBC Mobile, KBC Touch of bij je KBC-verzekeringstussenpersoon.
 • De KBC-Polis voor Uw Voertuig is een product van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
  BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
  Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België.
  Een onderneming van de KBC Groep