Duurzaam beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Duurzaam beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Wat is duurzaam beleggen?

Een duurzame belegging investeert in landen en bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij, het milieu en de wereld waarin we leven. Op die manier wordt groene en ethisch verantwoorde bedrijfsvoering beloond, waar toekomstige generaties baat bij hebben.

Voor wie is duurzaam beleggen interessant?

Voor iedereen die een potentieel hoger rendement wil, maar ook geeft om de huidige en volgende generaties. Je wilt voor iedereen een mooie toekomst. Je wilt beleggen, maar niet in eender wat.

Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen?

Duurzaam, beleggen, belegging, investeren, rendement, groen beleggen, ethisch beleggen, beurs, slim beleggen, beleggingsfonds, kbc
  • Je vermogen levert een marktconform rendement op.
  • Je belegt in vooruitdenkende bedrijven die open communiceren over hun duurzame ambities. Door die aanpak kunnen ze op lange termijn beter presteren.
  • Je stuurt een krachtig signaal naar bedrijven die niet duurzaam zijn.
  • Je investeert in een betere samenleving voor jezelf, anderen en volgende generaties.

Kortom: duurzame beleggingen renderen, zowel op maatschappelijk als op financieel vlak.

4 redenen om duurzaam te beleggen bij KBC

Duurzaamheid loopt als een rode draad door onze organisatie. KBC Groep stelt dan ook duidelijke verwachtingen aan zijn medewerkers, formuleert heldere milieudoelstellingen en rapporteert transparant over de verwezenlijkingen.

Bovendien hebben we binnen ons uitgebreide beleggingsaanbod altijd een duurzame variant. Zo kan iedereen, ongeacht zijn
beleggingsstijl, investeren in groene en ethische bedrijven. Lees hieronder meer over de redenen om voor een duurzame partner als KBC te kiezen.

Strenge screening op duurzaamheid

Dankzij een extra screening op duurzaamheid ziet de portefeuille van een duurzaam beleggingsfonds er anders uit dan die van een klassiek beleggingsfonds. Zo beleg je enkel in bedrijven en landen die voldoen aan strenge selectiecriteria over milieu, sociaal beleid en een goed bestuur.

Onafhankelijke experts

KBC werkt samen met een externe adviesraad van onafhankelijke experts, ook wel de SRI Advisory Board genoemd. Die experts adviseren ons over het gehanteerde duurzaamheidsbeleid en de resultaten van het duurzaamheidsonderzoek. Daarom zitten we elk kwartaal met hen samen en dagen we elkaar uit, ieder vanuit zijn eigen expertise, om op zoek te gaan naar een steeds betere invulling van duurzaam beleggen.

Transparante communicatie

We communiceren op een transparante manier over de resultaten van de duurzaamheidsonderzoeken. Daarom geven we je de onderzoeksresultaten van alle bedrijven, ook die die de selectie niet halen.

Vooruitstrevend denken

KBC was zijn tijd vooruit op het vlak van duurzaam beleggen. Als Belgische pionier was ons eerste duurzaamheidsfonds al een feit in 1992. Sindsdien hebben we heel wat expertise en ervaring opgebouwd en blijven we innoveren. En daar pluk jij natuurlijk de vruchten van.

Enkele experten geven hun visie over duurzaam beleggen

Geïnteresseerd?

Duurzaam beleggen kan bij KBC op de manier die jij wilt. Beleg je graag op basis van de inzichten die je zelf verzamelt? Zorg je graag samen met onze experts voor je vermogen op basis van persoonlijk advies? Of laat je het liever volledig over aan gespecialiseerde fondsbeheerders? Welke beleggingsaanpak je ook verkiest en wat je risicoprofiel ook is, KBC vindt altijd wel een duurzame oplossing voor je.

* Met beleggingsfonds bedoelen we een compartiment van een bevek, sicav of gemeenschappelijk beleggingsfonds.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Waarom maandelijks een vast bedrag beleggen?

Periodieke beleggen (op regelmatige tijdstippen automatisch een bedrag beleggen) heeft voordelen. Lees hier waarom het ook voor jou de juiste strategie kan zijn.
Waarom maandelijks een vast bedrag beleggen?

Hoe beleg je veilig?

Hoe vind je het juiste evenwicht tussen rendement en risico in je beleggingen? Welke belegging is veilig?
Hoe beleg je veilig?

Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Ook voor minder ervaren beleggers (of spaarders) hebben fondsen enkele voordelen. Lees meer.
Waarom beleggen in beleggingsfondsen?

Levensloopfondsen

Waarom kiezen voor levensloopfondsen?
Levensloopfondsen