Duurzaam beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Duurzaam beleggen

Voor jou, onze samenleving én het milieu

Wat is duurzaam beleggen?

Een duurzame belegging investeert in landen en bedrijven die een positieve invloed hebben op de maatschappij, het milieu en de wereld waarin we leven. Op die manier wordt groene en ethisch verantwoorde bedrijfsvoering beloond, waar toekomstige generaties baat bij hebben.

Hoe duurzaam is een duurzaam fonds?

Towards Sustainability-label Febelfin

De duurzame beleggingen bij KBC ontvingen het 'Towards Sustainability'-label, een initiatief van Febelfin.

Fondsen met dat label beantwoorden aan de volgende kenmerken:

  • Een duidelijke strategie rond duurzaamheid 
  • Erg schadelijke bedrijven of activiteiten worden uitgesloten
  • Een transparant beleid over maatschappelijk betwistbare praktijken, zoals kernenergie, belastingontwijking of de doodstraf

 

Bovendien krijg je bij dergelijke fondsen als belegger duidelijke, vergelijkbare informatie met de garantie dat de naleving van de kwaliteitsnorm op een onafhankelijke manier wordt gecontroleerd.

Voor wie is duurzaam beleggen interessant?

Voor iedereen die een potentieel hoger rendement wil, maar ook geeft om de huidige en volgende generaties. Je wilt voor iedereen een mooie toekomst. Je wilt beleggen, maar niet in eender wat.

Wat zijn de voordelen van duurzaam beleggen?

Duurzaam, beleggen, belegging, investeren, rendement, groen beleggen, ethisch beleggen, beurs, slim beleggen, beleggingsfonds, kbc
  • Duurzaam beleggen is niet duurder dan klassiek beleggen en levert een marktconform rendement op.
  • Je belegt in vooruitdenkende bedrijven die open communiceren over hun duurzame ambities. Door die aanpak kunnen ze op lange termijn beter presteren.
  • Duurzame beleggers sturen een krachtig signaal naar bedrijven die niet duurzaam zijn.
  • Je investeert in een betere samenleving voor jezelf, anderen en volgende generaties.

Kortom: duurzame beleggingen renderen, zowel op maatschappelijk als op financieel vlak.

4 redenen om duurzaam te beleggen bij KBC

Duurzaamheid loopt als een rode draad door onze organisatie. KBC stelt dan ook duidelijke verwachtingen aan zijn medewerkers, formuleert heldere milieudoelstellingen en rapporteert transparant over de verwezenlijkingen.

Bovendien hebben we binnen ons uitgebreide beleggingsaanbod vaak een duurzame variant. Zo kan iedereen, ongeacht zijn beleggingsstijl, investeren in groene en ethische bedrijven. Lees hieronder meer over de redenen om voor een duurzame partner als KBC te kiezen.

Strenge screening op duurzaamheid

Dankzij een extra screening op duurzaamheid ziet de portefeuille van een duurzaam beleggingsfonds er anders uit dan die van een klassiek beleggingsfonds. Zo beleg je enkel in bedrijven en landen die voldoen aan strenge selectiecriteria over milieu, sociaal beleid en een goed bestuur.

Onafhankelijke experts

KBC werkt samen met een externe adviesraad van onafhankelijke experts, ook wel de SRI Advisory Board genoemd. Die experts adviseren ons over het gehanteerde duurzaamheidsbeleid en de resultaten van het duurzaamheidsonderzoek. Daarom zitten we elk kwartaal met hen samen en dagen we elkaar uit, ieder vanuit zijn eigen expertise, om op zoek te gaan naar een steeds betere invulling van duurzaam beleggen.

Transparante communicatie

We communiceren op een transparante manier over de resultaten van de duurzaamheidsonderzoeken. Daarom geven we je de onderzoeksresultaten van alle bedrijven, ook die die de selectie niet halen.

Vooruitstrevend denken

KBC was zijn tijd vooruit op het vlak van duurzaam beleggen. Als Belgische pionier was ons eerste duurzaamheidsfonds al een feit in 1992. Sindsdien hebben we heel wat expertise en ervaring opgebouwd en blijven we innoveren. En daar pluk jij natuurlijk de vruchten van.

Enkele experten geven hun visie over duurzaam beleggen

Geïnteresseerd in duurzaam beleggen bij KBC?

Duurzaam beleggen kan bij KBC op de manier die jij wilt. Welke beleggingsaanpak je ook verkiest en welk type belegger je ook bent, KBC vindt altijd wel een duurzame oplossing voor je. Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden.

Beleg hoe jij dat wenst

KBC-Beleggingsplan

Periodiek beleggen kan al vanaf 25 euro per maand. Deze vorm van beleggen is zo eenvoudig dat het met je smartphone kan. Open in enkele klikken een KBC-Beleggingsplan, waar en wanneer je wilt. Klik op de banner en ontdek meer voordelen.

Ontdek het KBC-Beleggingsplan

KBC Easy Invest Service

Beschik je over een groter vermogen en wil je dat aan het werk zetten? Laat het over aan onze gespecialiseerde fondsbeheerders met de KBC Easy Invest Service. Klik op de link en ontdek er alles over.

Ontdek de KBC Easy Invest Service

KBC-vermogensservice

Heb je een groter vermogen, maar hulp nodig bij je beleggingen? Dan komt het persoonlijk advies van een team van experts goed van pas. Ontdek meer over de KBC-vermogensservice.

Ontdek de KBC-vermogensservice

KBC Private Banking & Wealth

Bij KBC Private Banking & Wealth heb je één vertrouwenspersoon, bijgestaan door de juiste experts. Wil je op een duurzame manier beleggen? Dat kan natuurlijk ook met een heel groot vermogen. Ontdek meer over de duurzame beleggingen van KBC Private Banking. 

Ontdek KBC Private Banking

Meer info

* Met beleggingsfonds bedoelen we een compartiment van een bevek, sicav of gemeenschappelijk beleggingsfonds.

Wat kost beleggen in beleggingsfondsen?

Waar vind je wat een beleggingsfonds kost? En om welke kosten gaat dat dan?

Persoonlijk beleggingsadvies op je smartphone

  • Ontvang een voorstel op maat van jou en je budget
  • Krijg een voorstel voor beleggen én (pensioen)sparen
  • Open daarna eenvoudig een beleggings- en/of (pensioen)spaarplan

Duurzaam pensioensparen*

7,6 miljard redenen om voor duurzaam pensioensparen te kiezen.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.